Scheppers Wetteren maakt 13.000 gezichtsmaskers

Johan Van Bever
1 april 2020 - 11:53
Scheppers Wetteren maakt 13.000 gezichtsmaskers

Het Scheppersinstituut Wetteren heeft in de afgelopen weken bijna 13.000 gezichtsmaskers gemaakt. Die werden verspreid over het ganse land.

De beschermende gezichtsmaskers worden gemaakt door de leerkrachten en onderhoudspersoneel van de school. Vrijdag houden ze er mee op, dan begint de Paasvakantie. De distributie wordt verzorgd door Zorgnet Vlaanderen. De maskers gingen onder meer naar het ziekenhuis en rusthuizen in Wetteren, Sint-Lucas Gent, UZ Brussel, Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, WZC Lemberge, de brandweer van Brussel en de ambulanciers van het Rode Kruis. Woensdag kwam familiehulp ook een lading ophalen.

De rollen plastic kreeg de school cadeau van de firma Avamoplast in Lokeren. Ook drukkerij Bultinck uit Wetteren schonk materiaal. het Scheppersinstituut beschikt over twee gespecialiseerde lasercutters waarmee heel nauwkeurig harde folie kan gesneden worden.

Woensdag haalde Familiehulp een lading van 360 maskers op die gebruikt zullen worden tijdens de quarantainezorg aan mensen die mogelijk of effectief besmet zijn met het coronavirus.

Laatst gespeeld op Accent

09:09
cover of PAKITO with Living On Video

PAKITO

Living On Video
09:05
cover of MARIAH CAREY with Hero

MARIAH CAREY

Hero
09:01
cover of CULTURE BEAT with I Like You

CULTURE BEAT

I Like You
08:58
cover of KYLIE MINOGUE with In Your Eyes

KYLIE MINOGUE

In Your Eyes
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.