Luister Live

Scheppers Wetteren maakt 13.000 gezichtsmaskers

1 april 2020 - 11:53

Het Scheppersinstituut Wetteren heeft in de afgelopen weken bijna 13.000 gezichtsmaskers gemaakt. Die werden verspreid over het ganse land.

De beschermende gezichtsmaskers worden gemaakt door de leerkrachten en onderhoudspersoneel van de school. Vrijdag houden ze er mee op, dan begint de Paasvakantie. De distributie wordt verzorgd door Zorgnet Vlaanderen. De maskers gingen onder meer naar het ziekenhuis en rusthuizen in Wetteren, Sint-Lucas Gent, UZ Brussel, Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, WZC Lemberge, de brandweer van Brussel en de ambulanciers van het Rode Kruis. Woensdag kwam familiehulp ook een lading ophalen.

De rollen plastic kreeg de school cadeau van de firma Avamoplast in Lokeren. Ook drukkerij Bultinck uit Wetteren schonk materiaal. het Scheppersinstituut beschikt over twee gespecialiseerde lasercutters waarmee heel nauwkeurig harde folie kan gesneden worden.

Woensdag haalde Familiehulp een lading van 360 maskers op die gebruikt zullen worden tijdens de quarantainezorg aan mensen die mogelijk of effectief besmet zijn met het coronavirus.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Chris Rea

I d'ont know what it is but i love it
23:05

Queen

Thank god it's christmas
23:00

Tears For Fears

Shout
22:59

Otis Redding

Sitting on the dock of the bay
22:55

Hooverphonic

Thinking about you