Luister Live

Scheppers Wetteren maakt 13.000 gezichtsmaskers

1 april 2020 - 11:53

Het Scheppersinstituut Wetteren heeft in de afgelopen weken bijna 13.000 gezichtsmaskers gemaakt. Die werden verspreid over het ganse land.

De beschermende gezichtsmaskers worden gemaakt door de leerkrachten en onderhoudspersoneel van de school. Vrijdag houden ze er mee op, dan begint de Paasvakantie. De distributie wordt verzorgd door Zorgnet Vlaanderen. De maskers gingen onder meer naar het ziekenhuis en rusthuizen in Wetteren, Sint-Lucas Gent, UZ Brussel, Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, WZC Lemberge, de brandweer van Brussel en de ambulanciers van het Rode Kruis. Woensdag kwam familiehulp ook een lading ophalen.

De rollen plastic kreeg de school cadeau van de firma Avamoplast in Lokeren. Ook drukkerij Bultinck uit Wetteren schonk materiaal. het Scheppersinstituut beschikt over twee gespecialiseerde lasercutters waarmee heel nauwkeurig harde folie kan gesneden worden.

Woensdag haalde Familiehulp een lading van 360 maskers op die gebruikt zullen worden tijdens de quarantainezorg aan mensen die mogelijk of effectief besmet zijn met het coronavirus.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Razorlight

I Can't Stop This Feeling I've Got
06:36

Rag 'n' Bone Man

Crossfire
06:32

Tina Turner

I Don't Wanna Fight
06:27

Gwen Guthrie

Ain't Nothing Going On But The Rent
06:25

Suzan & Freek

De overkant (met Snelle)