Scheppers Wetteren maakt 13.000 gezichtsmaskers

1 april 2020 - 11:53 | auteur: Johan Van Bever

Het Scheppersinstituut Wetteren heeft in de afgelopen weken bijna 13.000 gezichtsmaskers gemaakt. Die werden verspreid over het ganse land.

De beschermende gezichtsmaskers worden gemaakt door de leerkrachten en onderhoudspersoneel van de school. Vrijdag houden ze er mee op, dan begint de Paasvakantie. De distributie wordt verzorgd door Zorgnet Vlaanderen. De maskers gingen onder meer naar het ziekenhuis en rusthuizen in Wetteren, Sint-Lucas Gent, UZ Brussel, Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, WZC Lemberge, de brandweer van Brussel en de ambulanciers van het Rode Kruis. Woensdag kwam familiehulp ook een lading ophalen.

De rollen plastic kreeg de school cadeau van de firma Avamoplast in Lokeren. Ook drukkerij Bultinck uit Wetteren schonk materiaal. het Scheppersinstituut beschikt over twee gespecialiseerde lasercutters waarmee heel nauwkeurig harde folie kan gesneden worden.

Woensdag haalde Familiehulp een lading van 360 maskers op die gebruikt zullen worden tijdens de quarantainezorg aan mensen die mogelijk of effectief besmet zijn met het coronavirus.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MARISA TURNER

People To People
19:54

GLASS ANIMALS

Heat Waves (Oliver Heldens Remix)
19:51

OFENBACH & QUARTERHEAD, NORMA JEAN MARTINE

Head Shoulders Knees & Toes
19:48

ARMIN VAN BUUREN, BILLEN TED, JC STEWART

Come Around Again
19:45

MARSHMELLO, BASTILLE

Happier
Bekijk meer platen