Schoolroutekaarten uitgedeeld in Sint-Lievens-Houtem

7 februari 2020 - 15:52 | auteur: Johan Van Bever

Vrijdag werden de schoolroutekaarten overhandigd aan de basisscholen van Sint-Lievens-Houtem.

Het gemeentebestuur ging hiervoor in zee met de Voetgangersbeweging vzw/Octopusplan voor wat betreft het ijveren voor een veilig en duurzaam woon-schoolverkeer. Het Octopusplan streeft ernaar om zoveel mogelijk kinderen op actieve wijze naar school te laten gaan. Hierin staat de Octopus symbool voor een veilige en kindvriendelijke woon-schoolomgeving.

In samenwerking met de scholen en de gemeente heeft het Octopusplan per school een schoolroutekaart uitgewerkt. Hierop werden de routes naar school, te voet of met de fiets, met de bijhorende aandachtspunten in onderling overleg bepaald. Het toevoegen van foto’s is hierbij ook heel belangrijk, zodat de kinderen meteen de plaatsen herkennen. De kaarten zijn overzichtelijk en handig in gebruik voor de leerlingen. Aan de voorzijde is een plattegrond van de schoolomgeving met aanduiding van de schoolroutes, op de achterzijde van de kaart worden de aandachtspunten met een foto en een korte beschrijving weergegeven.

Als volgende stap wil de gemeente nu ook de schoolomgevingen aanpakken. De uitgewerkte schoolroutekaarten vormen de basis voor maatregelen die aan de schoolomgevingen worden genomen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen