Schuilstructuren van Arsenaal Gentbrugge te zien

Gepost door Johan Van Bever op 22 augustus 2022 - 9:52

Op zondag 11 September 2022, Open Monumentendag 2022, zal de Arsenaalsite aan de Brusselsesteenweg in Gentbrugge “uitzonderlijk” opengesteld zijn voor grote publiek. Ook zullen die dag de nog aanwezige WOII schuilstructuren bezoekbaar zijn aan de binnenzijde. 

Er is nog een aantal nog zeer intacte WOII schuilstructuren op de Arsenaalsite te Gentbrugge. Ook het immense afgesloten terrein waarop deze structuren zich bevinden, zal bij veel mensen toch ook al in het oog gesprongen zijn. De site landde ongelukkig ook al 2 keer in het nieuws door brandstichting. De site wordt namelijk ook zwaar geplaagd door vandalisme.

Op de site zijn nog 2 grote en 2 kleinere publieke schuilstructuren terug te vinden die met toelating van de huidige eigenaars van de site, opgeruimd en afgesloten mochten worden om verder vandalisme te vermijden.

Er zullen begeleide rondgangen zijn om 9, 10, 11, 13, 14, 15 en 16 uur met start aan het blauwe hek aan de hoofdingang. De rondgangen zullen steeds een bezoek aan de op de site aanwezige schuilstructuren omvatten. De rest van het uur zal telkens rondgemaakt met een rondgang langs de mooiste locaties op de site zelf.

De site zal in de periode daarop volgend wel nog meermaals voor publieke activiteiten gebruikt worden maar dit zal steeds maar gebeuren op beperktere gedeeltes van de site. De afgesloten schuilstructuren zullen hier ook steeds buiten vallen omdat deze te week zijn om verder beschadigd te worden en vrij uniek te noemen zijn voor de regio omwille van hun intacte karakter.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SYLVER

Forever In Love
17:14

ALUNA

Kiss It Better
17:10

CAMILLE

Vuurwerk
17:06

CB MILTON

A Real Love
17:02

SAM RYDER

Somebody
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.