Schuilstructuren van Arsenaal Gentbrugge te zien

Johan Van Bever
22 augustus 2022 - 9:52
Schuilstructuren van Arsenaal Gentbrugge te zien

Op zondag 11 September 2022, Open Monumentendag 2022, zal de Arsenaalsite aan de Brusselsesteenweg in Gentbrugge “uitzonderlijk” opengesteld zijn voor grote publiek. Ook zullen die dag de nog aanwezige WOII schuilstructuren bezoekbaar zijn aan de binnenzijde. 

Er is nog een aantal nog zeer intacte WOII schuilstructuren op de Arsenaalsite te Gentbrugge. Ook het immense afgesloten terrein waarop deze structuren zich bevinden, zal bij veel mensen toch ook al in het oog gesprongen zijn. De site landde ongelukkig ook al 2 keer in het nieuws door brandstichting. De site wordt namelijk ook zwaar geplaagd door vandalisme.

Op de site zijn nog 2 grote en 2 kleinere publieke schuilstructuren terug te vinden die met toelating van de huidige eigenaars van de site, opgeruimd en afgesloten mochten worden om verder vandalisme te vermijden.

Er zullen begeleide rondgangen zijn om 9, 10, 11, 13, 14, 15 en 16 uur met start aan het blauwe hek aan de hoofdingang. De rondgangen zullen steeds een bezoek aan de op de site aanwezige schuilstructuren omvatten. De rest van het uur zal telkens rondgemaakt met een rondgang langs de mooiste locaties op de site zelf.

De site zal in de periode daarop volgend wel nog meermaals voor publieke activiteiten gebruikt worden maar dit zal steeds maar gebeuren op beperktere gedeeltes van de site. De afgesloten schuilstructuren zullen hier ook steeds buiten vallen omdat deze te week zijn om verder beschadigd te worden en vrij uniek te noemen zijn voor de regio omwille van hun intacte karakter.

Laatst gespeeld op Accent

21:59
cover of Mixed by DJ Semmer with AirPlay Guest Mix

Mixed by DJ Semmer

AirPlay Guest Mix
21:56
cover of Kaysin & Niko The Kid ft.Tristan Henry with What You Need

Kaysin & Niko The Kid ft.Tristan Henry

What You Need
21:52
cover of KEVIN DE VRIES with Metro

KEVIN DE VRIES

Metro
21:48
cover of Crusy & Prophecy with Pills

Crusy & Prophecy

Pills
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.