Shop&Go parkeerplaatsen in Gent

Johan Van Bever
27 november 2023 - 8:48
Shop&Go parkeerplaatsen in Gent

Gent nam de eerste twintig shop&go-parkeerplaatsen met sensoren in gebruik. In totaal komen er 106. Ze moeten zorgen voor een hogere rotatie van parkeerplekken in de buurt van handelszaken. Parkeren kan maximaal een half uur, er is geen ticket nodig. Het gaat om een proefproject, de plaatsen in de Kuiperskaai zijn eerst aan de beurt.

Gent telt binnenkort 106 shop&go-parkeerplaatsen, dat zijn plekken waar bestuurders een half uur gratis kunnen parkeren om bijvoorbeeld snel iets op te pikken of boodschappen te doen. De eerste twintig plekken krijgen nu sensoren en een bijhorend infobord. Op een shop&go-plaats is ook geen ticket meer nodig. Controle en handhaving op zulke plaatsen met sensor wordt makkelijker, want na 30 minuten krijgen parkeerwachters een automatische waarschuwing. Het systeem moet zorgen voor een hogere rotatie van de parkeerplekken.

Op een shop&go-plaats parkeren bestuurders een half uur gratis van maandag tot en met zondag tussen 7 en 19 uur. Parkeertickets, -vergunningen (voor bewoners, autodelers, enzovoort) en parkeerkaarten voor personen met een handicap zijn niet geldig op die plaatsen tussen 7 en 19 uur. Daarbuiten geldt het normale parkeerregime. De nieuwe bijhorende infoborden duiden de plaatsen duidelijk aan en zetten alles nog eens op een rijtje.

De twintig parkeerplaatsen met sensoren en de bijhorende borden situeren zich in de Clarissenstraat, twee in de Sint-Jabobsnieuwstraat, twee in de Savaanstraat, drie in de Kuiperskaai, vier in de Poel, één in de Burgstraat en zes in de Koningin Astridlaan.

Laatst gespeeld op Accent

01:20
cover of DIVOC91 with Time

DIVOC91

Time
01:12
cover of DASH BERLIN with Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]

DASH BERLIN

Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]
01:07
cover of KASABLANCA with Transitory

KASABLANCA

Transitory
01:01
cover of TOWNSHIP REBELLION & NONAMELEFT with Adriana Said

TOWNSHIP REBELLION & NONAMELEFT

Adriana Said
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.