Shuttle-diensten worden lijnbussen

Johan Van Bever
20 november 2023 - 9:03
Shuttle-diensten worden lijnbussen

De twee gratis shuttlediensten, van de Weba/Decathlon en van de Watersportbaan tot aan het centrum en terug, worden vanaf 6 januari 2024 vervangen door Lijnbussen. Een ticket heen en terug kost 15 cent, de Stad Gent legt de rest bij. De park-and-ride aan de Weba verdwijnt, in de plaats komt er vlakbij een tijdelijke park-and-ride op de Lübecksite.

Het terrein aan de Weba/Decathlon is vanaf 3 januari 2024 niet meer beschikbaar als park-and-ride wegens toekomstige ontwikkelingen op het terrein. Daarom opent de Stad Gent op dezelfde dag een nieuwe, tijdelijke park-and-ride op de Lübecksite aan de Afrikalaan. De eerste drie dagen zal de gratis shuttle nog van daar tot aan het centrum en terug rijden, maar vanaf 6 januari wordt de shuttle definitief vervangen door een Lijnbus.

Reizigers die vanaf 6 januari van de park-and-ride op de Lübecksite naar het centrum en terug willen, nemen buslijn 6 via het nieuwe net. Een ticket kopen kan via sms en kost 15 cent, heen en terug. Het ticket is enkel geldig op het traject tussen de Lübecksite en de Zuid en terug.

Aan de park-and-ride van de Watersportbaan blijft de gratis shuttle rijden tot 5 januari. Vanaf 6 januari nemen reizigers daar bus 11. Die rijdt via de Nieuwewandeling en de Hoogstraat naar de Korenmarkt en verder naar Dampoort. Een ticket heen en terug kost 15 cent aan de automaat. Het ticket is enkel geldig op het traject tussen de Watersportbaan en het centrum en terug.

Laatst gespeeld op Accent

01:54
cover of JAYDEE with Plastic Dreams

JAYDEE

Plastic Dreams
01:48
cover of TRILINGO with Concept

TRILINGO

Concept
01:45
cover of WARP BROTHERS VS. AQUAGEN with Phatt Bas

WARP BROTHERS VS. AQUAGEN

Phatt Bas
01:42
cover of TALES OF DJ PHILIP with All Night Long

TALES OF DJ PHILIP

All Night Long
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.