Sint-Baafsabdij heropent

Johan Van Bever
2 april 2023 - 12:59
Sint-Baafsabdij heropent

De Sint-Baafsabdij ontwaakt uit haar winterslaap en gooide opnieuw de deuren open. Daar hoort meteen ook een nieuwe gratis bezoekersgids bij die de belangrijkste wetenswaardigheden bundelt. Daarnaast zit de samenwerking met de ‘Buren van de abdij’ in een nieuw jasje.

Aangezien de Sint-Baafssite een unieke, kwetsbare plek is, zijn de ruïnes van de abdij enkel van april tot november te bezoeken. Sinds 1 april kan iedereen er weer elke vrijdag-, zaterdag-, en zondagnamiddag terecht tussen 14 en 18 uur. Met de heropening komt ook een nieuwe bezoekersgids, die geïnteresseerden meeneemt op ontdekking achter de abdijmuren. Van de Groene Kerk via de pandhof naar de monumentale refter, een romaans juweeltje uit de twaalfde eeuw. De gids is gratis beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

De ‘Buren van de abdij’ zijn steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wie geïnteresseerd is, kan mailen naar info@burenvandeabdij.be of langskomen in de abdij op een zondagnamiddag wanneer de buren het onthaal verzorgen.

Laatst gespeeld op Accent

14:12
cover of DEPECHE MODE with Enjoy The Silence

DEPECHE MODE

Enjoy The Silence
14:09
cover of CHEF

CHEF'SPECIAL

Speed Of Light
14:03
cover of ROBBIE WILLIAMS, KYLIE MINOGUE with Kids

ROBBIE WILLIAMS, KYLIE MINOGUE

Kids
13:57
cover of JUNGKOOK with Standing Next to You

JUNGKOOK

Standing Next to You
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.