Sint-Lievens-Houtem steunt landbouwers

Johan Van Bever
13 juli 2022 - 9:35
Sint-Lievens-Houtem steunt landbouwers

Tot 17 juni liep er een openbaar onderzoek over het ontwerp PAS (programmatorische aanpak stikstof) en het bijhorend plan-MER. Tijdens dit openbaar onderzoek ontving de gemeente Sint-Lievens-Houtem 14 bezwaarschriften, vooral van lokale landbouwbedrijven.


Het PAS-programma neemt maatregelen om de hoge stikstofconcentraties in de lucht te doen dalen, de Europese natuur in tussentijd extra te beschermen met herstelmaatregelen en een kader te bieden voor de vergunning van activiteiten waarbij stikstof uitgestoten wordt. Met deze maatregelen tracht Vlaanderen te voldoen aan de Europese richtlijnen.


Vooral voor de landbouwsector betekent dit een grote uitdaging. Stikstofdeposities zullen in de volgende jaren stapsgewijs moeten verminderen. Milieuvergunningen kunnen dan enkel nog verleend worden als er waarborgen zijn dat de milieudruk niet verder toeneemt.


“Als college staan we natuurlijk achter de doelstellingen van het PAS-programma waarbij gezorgd wordt voor minder stikstof in onze waterlopen en lucht. Dat is positief voor de gezondheid van de mens. Maar, niet ten koste van de economische toekomst van onze landbouwers” zegt schepen voor landbouw Jan Van den Bossche. “We zullen dan ook aan Vlaanderen laten weten dat we ons scharen achter de ingediende bezwaren en wensen dat ze deze grondig evalueren” vult de schepen aan.

Laatst gespeeld op Accent

22:02
cover of SILVIO ECOMO with No-Dip

SILVIO ECOMO

No-Dip
22:01
cover of SECTOR 7 with Blade Runner End Tittle

SECTOR 7

Blade Runner End Tittle
21:01
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:58
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.