Sluisweg Merelbeke wordt vernieuwd.

9 april 2021 - 12:11 | auteur: Johan Van Bever

Vanaf 12 april 2021 vernieuwt De Vlaamse Waterweg in overleg met de gemeente Merelbeke het wegdek van de Sluisweg. Tijdens de werken wordt de baan afgesloten voor alle verkeer. Voor fietsers is in een omleiding voorzien. Als alles volgens plan verloopt, kan de weg begin juni dit jaar weer open voor het verkeer.

De Sluisweg langs de Ringvaart om Gent en de Boven-Schelde krijgt dagelijks tonnen vrachtverkeer te slikken. Mede hierdoor is de weg in slechte staat en moet hij dringend hersteld worden. Het asfalt wordt vervangen door steviger beton, zodat de baan gedurende langere tijd comfort biedt aan gebruikers.

Tijdens de werken is de baan afgesloten voor alle verkeer en is een omleiding voorzien voor fietsers in overleg met de gemeente Merelbeke. Enkel voor pakketbedrijf GLS is een uitzondering gemaakt over het gebruik van de bedrijfstoegang voor zijn 80 vrachtwagens. De jachthaven is tijdens de werken niet bereikbaar via de Sluisweg. Parkeren kan op de parking aan de overzijde (Gent).

De omleiding voor fietsers verloopt in twee richtingen via de Liedermeersweg – Meidoornlaan – Guido Gezellelaan – Verlorenbroodstraat –  Sluisweg.

De Vlaamse Waterweg nv investeert 150.000 euro in deze werken.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

FRED AGAIN.. X THE BLESSED MADONNA

Marea (We've Lost Dancing)
00:26

JUNIOR JACK

My Feeling
00:22

DRAKE

Massive
00:19

COLDPLAY

Higher Power
00:15

REMA

Calm Down
Bekijk meer platen