Sluiting op- en afritten R4

Johan Van Bever
7 juni 2021 - 10:37
Sluiting op- en afritten R4

In de komende jaren zal de verkeersafwikkeling van de R4 in het zuiden van Gent veranderen door het afsluiten van op- en afritten. Niet iedereen is op de hoogte van deze plannen, wat lokaal tot vragen leidt zegt Vlaams parlementslid Stijn De Roo. Op zijn vraag geeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters een overzicht.

Op de R4 rond Gent is er een afsluiting gepland van de op- en afrit aan de Gestichtstraat (R4-binnenring) en aan Heerweg Noord (R4-buitenring). De op- en afrit van de R4-binnenring aan de N60 vanuit Gent, naast de commerciële site Mediamarkt/Delhaize, zal op termijn worden aangepast. Daarbij is het niet de bedoeling dat een rechtstreekse verbinding met de parking van de Mediamarktsite behouden blijft.

De op- en afrit van de R4-binnenring aan de Gestichtstraat en van de R4-buitenring aan de Heerweg Noord zijn ongewenste aansluitingen, die op een woonzone aansluiten en die zeer dicht liggen bij de op- en afritten van de Ottergemsesteenweg. De aansluitingen worden momenteel behouden in afwachting van de realisatie van volwaardige ontsluitingswegen van de bedrijvensites langs de Zwijnaardsesteenweg en de Heerweg Noord naar de rotonde op de Ottergemsesteenweg, en deze aan de overzijde van de Ringvaart, die beide wel aangesloten blijven op de R4.

Van zodra er een alternatieve ontsluitingsweg is aangelegd voor de bedrijvenzones Zwijnaarde II en III naar de R4 ter hoogte van de Ottergembrug over de Ringvaart, kan de aansluiting van de Heerweg-Noord met de R4 verdwijnen en zal AWV de nodige initiatieven hiertoe nemen.

Laatst gespeeld op Accent

00:39
cover of KUNGS with Paris

KUNGS

Paris
00:36
cover of PUSH with Universal Nation

PUSH

Universal Nation
00:29
cover of SARA LANDRY with Legacy

SARA LANDRY

Legacy
00:25
cover of DAM SWINDLE with You

DAM SWINDLE

You
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.