Sluiting op- en afritten R4

7 juni 2021 - 10:37 | auteur: Johan Van Bever

In de komende jaren zal de verkeersafwikkeling van de R4 in het zuiden van Gent veranderen door het afsluiten van op- en afritten. Niet iedereen is op de hoogte van deze plannen, wat lokaal tot vragen leidt zegt Vlaams parlementslid Stijn De Roo. Op zijn vraag geeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters een overzicht.

Op de R4 rond Gent is er een afsluiting gepland van de op- en afrit aan de Gestichtstraat (R4-binnenring) en aan Heerweg Noord (R4-buitenring). De op- en afrit van de R4-binnenring aan de N60 vanuit Gent, naast de commerciƫle site Mediamarkt/Delhaize, zal op termijn worden aangepast. Daarbij is het niet de bedoeling dat een rechtstreekse verbinding met de parking van de Mediamarktsite behouden blijft.

De op- en afrit van de R4-binnenring aan de Gestichtstraat en van de R4-buitenring aan de Heerweg Noord zijn ongewenste aansluitingen, die op een woonzone aansluiten en die zeer dicht liggen bij de op- en afritten van de Ottergemsesteenweg. De aansluitingen worden momenteel behouden in afwachting van de realisatie van volwaardige ontsluitingswegen van de bedrijvensites langs de Zwijnaardsesteenweg en de Heerweg Noord naar de rotonde op de Ottergemsesteenweg, en deze aan de overzijde van de Ringvaart, die beide wel aangesloten blijven op de R4.

Van zodra er een alternatieve ontsluitingsweg is aangelegd voor de bedrijvenzones Zwijnaarde II en III naar de R4 ter hoogte van de Ottergembrug over de Ringvaart, kan de aansluiting van de Heerweg-Noord met de R4 verdwijnen en zal AWV de nodige initiatieven hiertoe nemen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

FIREBEATZ

Don't Stop Moving
19:16

MEDUZA, DERMOT KENNEDY

Paradise
19:13

MILOW

How Love Works
19:10

DOUBLE VISION

Knockin
19:07

BRUNO MARS, ANDERSON .PAAK, SILK SONIC

Smokin Out The Window
Bekijk meer platen