Smishingberichten op komst

14 augustus 2020 - 10:26 | auteur: Johan Van Bever

Cybercriminelen plannen de komende dagen en misschien weken verschillende aanvallen met smishingberichten. De federale politie vernam dat uit goede bron.

Steeds vaker wordt sms gebruikt om berichten te versturen die valse links bevatten met de bedoeling mensen op te lichten. Deze vorm van phishing  wordt smishing of sms-phising genoemd. De jongste weken zit smishing in de lift en ook de komende weken worden aanvallen met smishingberichten verwacht.

Cybercriminelen gebruiken de actualiteit om mensen nieuwsgierig te maken en te laten klikken. “We zien verschillende smishingberichten opduiken die iets beloven naar aanleiding van de coronacrisis,” waarschuwt de politie.  “Maar ook de berichtjes die van de overheid, een bank of een koerierdienst lijken te komen, blijven de ronde doen. Laat je niet vangen en wees altijd alert”.

Wie een verdachte sms krijgt mag de link niet openen. Als men wel geklikt heeft, mag men de velden niet invullen en moet men de actie afbreken. Valse berichten, ook valse sms-berichten, kunnen doorgestuurd worden naar  verdacht@safeonweb.be.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

THE KID LAROI

Without You
20:17

TATE MCRAE

She's All I Wanna Be
20:14

ALEX GAUDINO, CRYSTAL WATERS

Destination Calabria
20:10

JAAP REESEMA

Mijn Kleine Presidentje
20:07

KATE BUSH

Running Up That Hill (Craig Knight Remix)
Bekijk meer platen