Snelheidsbeperking viaduct Gentbrugge blijft

Johan Van Bever
25 maart 2023 - 17:24
Snelheidsbeperking viaduct Gentbrugge blijft

De evaluatie van de gevolgen van de aanpassing van het snelheidsregime op het viaduct van Gentbrugge is klaar en de snelheidsbeperking blijft behouden.

Sinds 20 december geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/u voor vrachtverkeer om de geluidsoverlast voor omwonenden te beperken. Zoals afgesproken werd de maatregel eind maart geëvalueerd voor wat betreft het effect op de verkeersveiligheid en de doorstroming. Het effect op geluid wordt, zoals beloofd, later dit voorjaar geëvalueerd, als de resultaten van de metingen zijn verwerkt. 

De aanpassing zorgde voor toeterprotest van sommige vrachtwagenchauffeurs, waardoor buurtbewoners veel hinder ondervinden. Het aantal meldingen van geluidsoverlast door het toeterprotest dat bij de verschillende overheden binnenkwam ligt voorlopig op 88.  Alle betrokken overheden vragen om dit toeterprotest te staken en de legitieme bezorgdheden in het overleg tussen overheid en  transportsector te bespreken. 

De eerste resultaten van de evaluatie zijn nu bekend en daaruit blijkt dat de snelheid van het vrachtverkeer gedaald is én dat er op het vlak van veiligheid en filevorming geen negatieve effecten zijn. 

Op basis van de bevindingen is besloten dat het snelheidsregime voor vrachtwagens gehandhaafd blijft. Er zijn immers geen negatieve effecten op de verkeersveiligheid of doorstroming vast te stellen. Het positieve effect op de geluidshinder is nog in onderzoek.  De effecten van de maatregel blijven wel gemonitord worden zodat ook kan nagegaan worden wat het effect is op langere termijn. 

Laatst gespeeld op Accent

00:22
cover of MARTIN GARRIX with Animals

MARTIN GARRIX

Animals
00:18
cover of PUSH with Strange World

PUSH

Strange World
00:15
cover of DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE & AZTECK & HAYLEY MAY with Heaven

DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE & AZTECK & HAYLEY MAY

Heaven
00:12
cover of OUT OF GRACE with Obscura

OUT OF GRACE

Obscura
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.