Sogent koopt woningen om te verhuren

Johan Van Bever
2 september 2023 - 9:05
Sogent koopt woningen om te verhuren

Stadsontwikkelingsbedrijf sogent koopt voor het eerst zelf woningen aan om ze daarna te verhuren als budgetwoningen. Het gaat om 15 woningen aan De Nieuwe Dokken. De bedoeling is om dit door te trekken in toekomstige projecten en zo het aantal betaalbare (huur)woningen te vergroten.

In De Nieuwe Dokken komen in totaal 400 woningen van allerlei groottes en prijsklassen, waaronder ook 80 budgetwoningen. Er zijn al 40 budgetkoopwoningen afgewerkt in de gebouwen Dek, Faar en Pergola. De overige 40 budgetwoningen worden nu gerealiseerd in de gebouwen Tournesol en Bolders Beluik. Die komen op het zuidveld waar DOK vzw jarenlang een tijdelijke invulling had onder de oude havenloods.

In het project Bolders Beluik zal stadsontwikkelingsbedrijf sogent 15 budgetwoningen aankopen die oorspronkelijk voor verkoop bedoeld waren, om ze vervolgens te verhuren via Huuringent onder budgethuur. Daarbij wordt een woning verhuurd onder de marktprijs. De formule is gericht op huurders die te veel verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale woning, maar te weinig om comfortabel te huren op de private huurmarkt.

Laatst gespeeld op Accent

18:30
cover of SHA-NA with Ademloos

SHA-NA

Ademloos
18:26
cover of 2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR with Mirror Of Love

2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR

Mirror Of Love
18:23
cover of GALA with Freed From Desire

GALA

Freed From Desire
18:17
cover of JAY Z with Hard Knock Life

JAY Z

Hard Knock Life
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.