Sogent koopt woningen om te verhuren

Johan Van Bever
2 september 2023 - 9:05
Sogent koopt woningen om te verhuren

Stadsontwikkelingsbedrijf sogent koopt voor het eerst zelf woningen aan om ze daarna te verhuren als budgetwoningen. Het gaat om 15 woningen aan De Nieuwe Dokken. De bedoeling is om dit door te trekken in toekomstige projecten en zo het aantal betaalbare (huur)woningen te vergroten.

In De Nieuwe Dokken komen in totaal 400 woningen van allerlei groottes en prijsklassen, waaronder ook 80 budgetwoningen. Er zijn al 40 budgetkoopwoningen afgewerkt in de gebouwen Dek, Faar en Pergola. De overige 40 budgetwoningen worden nu gerealiseerd in de gebouwen Tournesol en Bolders Beluik. Die komen op het zuidveld waar DOK vzw jarenlang een tijdelijke invulling had onder de oude havenloods.

In het project Bolders Beluik zal stadsontwikkelingsbedrijf sogent 15 budgetwoningen aankopen die oorspronkelijk voor verkoop bedoeld waren, om ze vervolgens te verhuren via Huuringent onder budgethuur. Daarbij wordt een woning verhuurd onder de marktprijs. De formule is gericht op huurders die te veel verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale woning, maar te weinig om comfortabel te huren op de private huurmarkt.

Laatst gespeeld op Accent

15:19
cover of SEAL with Future Love Paradise

SEAL

Future Love Paradise
15:15
cover of DANNII MINOGUE with We Could Be the One

DANNII MINOGUE

We Could Be the One
15:13
cover of BENNY MUSSA with Save My Life

BENNY MUSSA

Save My Life
15:09
cover of SEAN KINGSTON & JUSTIN BIEBER with Eenie Meenie

SEAN KINGSTON & JUSTIN BIEBER

Eenie Meenie
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.