SOS Gravensteen: Minister wil bemiddelen

Johan Van Bever
9 februari 2021 - 17:47
SOS Gravensteen: Minister wil bemiddelen

Vlaams minister van Erfgoed Matthias Diependaele wil bemiddelen in de zaak rond de verbouwing van het Gravensteen in Gent.

SOS Gravensteen verzet zich fel tegen de geplande verbouwingswerken en verwijt het stadsbestuur dat op die manier het monument zijn historische waarde zal verliezen. Er is vooral protest tegen de liftkoker tegen de donjon, het volume dat gebouwd wordt in het parkje en de doorboring van de buitenmuur. De minister wil nu een constructief overleg opstarten om de verschillende belangen met elkaar te verzoenen.  In principe is de Vlaamse overheid in deze fase van het proces niet betrokken. Op het einde van de rit geeft de minister wel een advies over de plannen.

Minister Diependaele steunt het Gentse stadsbestuur in haar plannen om het monument te restaureren en toegankelijk te maken voor personen met een handicap. Er moet nu een evenwicht gevonden worden tussen de toegankelijkheid en het bewaren van de erfgoedwaarde. Het is in zo’n project wel belangrijk om rekening te houden met de gevoeligheden van de lokale bevolking zegt Diependaele. Het doel van het overleg is om een patstelling te voorkomen.

Laatst gespeeld op Accent

21:55
cover of DOM DOLLA with Saving Up

DOM DOLLA

Saving Up
21:51
cover of ANDREW BRIX with Piano Euphoria

ANDREW BRIX

Piano Euphoria
21:49
cover of SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE with Jam Inside Your Love

SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE

Jam Inside Your Love
21:46
cover of CID & SAGE ARMSTRONG with The Function

CID & SAGE ARMSTRONG

The Function
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.