Spanjeveerbrug Mendonk

Johan Van Bever
15 juli 2021 - 11:21
Spanjeveerbrug Mendonk

Eind dit jaar zal de vervanging van de Spanjeveerbrug in Mendonk aanbesteed worden. Voor de werken wordt 2 miljoen euro voorbehouden.

De Spanjeveerbrug is al sinds 1977 een vertrouwd gezicht in Mendonk. Het bouwwerk van 70 meter lang overspant de Moervaart en verbindt het Gentse kanaaldorp met Sint-KruisWinkel. De brug rust op houten pijlers en werd destijds door het leger gebouwd als tijdelijke oplossing. Op 25 mei 2021 heeft een voertuig met een hoogte van bijna 3 meter het hoogtebeperkingsportiek, dat een hoogte aangeeft van 2,30m, aangereden. Het portiek werd hierbij uit de grond gelicht en is in het achterste deel van het voertuig gevallen. De schade aan het portiek was dermate groot dat het niet kon terug geplaatst worden.

De nieuwe brug wordt gebouwd uit gewapend beton. Deze keuze is, voor de gegeven overspanning, een economisch voordelige én een duurzame oplossing. De ontwerpstudie is momenteel in uitvoering en het aanvraagdossier voor de omgevingsvergunning is in voorbereiding. De projectmethodologie rond decreet basisbereikbaarheid loopt. De aanbesteding van de werken wordt eind 2021 voorzien. De uitvoeringstermijn van de werken wordt geraamd op 11 kalendermaanden. Gedurende 10 kalendermaanden wordt de verbinding tussen beide oevers onderbroken. Een tijdelijke verbinding tijdens de werken wordt niet voorzien.

Laatst gespeeld op Accent

00:48
cover of HAND

HAND'S BURN

Good Shot
00:42
cover of LASGO with Alone

LASGO

Alone
00:39
cover of KUNGS with Paris

KUNGS

Paris
00:36
cover of PUSH with Universal Nation

PUSH

Universal Nation
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.