Spanjeveerbrug Mendonk

15 juli 2021 - 11:21 | auteur: Johan Van Bever

Eind dit jaar zal de vervanging van de Spanjeveerbrug in Mendonk aanbesteed worden. Voor de werken wordt 2 miljoen euro voorbehouden.

De Spanjeveerbrug is al sinds 1977 een vertrouwd gezicht in Mendonk. Het bouwwerk van 70 meter lang overspant de Moervaart en verbindt het Gentse kanaaldorp met Sint-KruisWinkel. De brug rust op houten pijlers en werd destijds door het leger gebouwd als tijdelijke oplossing. Op 25 mei 2021 heeft een voertuig met een hoogte van bijna 3 meter het hoogtebeperkingsportiek, dat een hoogte aangeeft van 2,30m, aangereden. Het portiek werd hierbij uit de grond gelicht en is in het achterste deel van het voertuig gevallen. De schade aan het portiek was dermate groot dat het niet kon terug geplaatst worden.

De nieuwe brug wordt gebouwd uit gewapend beton. Deze keuze is, voor de gegeven overspanning, een economisch voordelige én een duurzame oplossing. De ontwerpstudie is momenteel in uitvoering en het aanvraagdossier voor de omgevingsvergunning is in voorbereiding. De projectmethodologie rond decreet basisbereikbaarheid loopt. De aanbesteding van de werken wordt eind 2021 voorzien. De uitvoeringstermijn van de werken wordt geraamd op 11 kalendermaanden. Gedurende 10 kalendermaanden wordt de verbinding tussen beide oevers onderbroken. Een tijdelijke verbinding tijdens de werken wordt niet voorzien.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

mark ronson ft bruno mars

uptown funk
10:54

Shawn Mendes

When you're gone
10:49

David Bowie

Modern love
10:45

BEYONCÉ

Single Ladies (Put A Ring On It)
10:42

Vanessa Paradis

Be my baby
Bekijk meer platen