Spelmateriaal voor ouderen met dementie in Evergem

8 maart 2020 - 11:02 | auteur: Johan Van Bever

In de Bibliotheek Evergem kan men spelmateriaal lenen gericht op ouderen en mensen met lichte dementie. De collectie is uniek in het Meetjesland. Recent werd de collectie uitgebreid en ze bevat nu een 30-tal gezelschapsspellen en voelmaterialen. Men kan het materiaal gratis lenen. Het materiaal zou voorgesteld worden tijdens de dag van de Zorg op 15 maart maar die dag is omwille van het corona-virus afgelast. Men kan het spelmateriaal nu gewoon in de bibliotheek zelf eens leren kennen of bekijken op www.evergem.be/bibliotheek.

Er zijn spellen met vragen over vroeger en afbeeldingen waarbij ouderen anekdotes van vroeger kunnen vertellen. Het kan de drempel verlagen om een gesprek op gang te brengen. Iedereen kan het materiaal lenen. Het is ook ideaal voor vrijwilligers die met ouderen werken.

Daarbovenop heeft de bibliotheek ook twee Eerste Hulp Bij Dementie-koffers met boeken, dvd’s, cd’s, spellen, folders en informatie. Alle materiaal heeft een link met dementie en kan gebruikt worden door het hele gezin. Er zijn ook prentenboeken om aan de allerkleinsten uit te leggen wat dementie is.

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen