Sportparken Kapellekouter en Dasseveld

Gepost door Johan Van Bever op 31 januari 2022 - 17:10

Het masterplan voor de sportsites Kapellekouter in Massemen en Dasseveld in Wetteren is klaar. De kostprijs wordt geraamd op 3,3 miljoen euro. De voetbalvelden moeten een sportpark worden.
De ambitie is om de twee voetbalsites te optimaliseren en in verbeterde infrastructuur te voorzien. De pure voetbalsites worden een sportpark waar allerlei sporten gehuisvest worden. De voetbalclubs zullen geen heer en meester meer zijn op het terrein. de terreinen zullen beheerd worden door de gemeente.
Op Kapellekouter wordt het sanitair blok afgebroken en herbouwd. Er komt een voetbalveld in kunstgras. Dat zal 1 miljoen euro kosten. Op Dasseveld komen er een grondige vernieuwbouw van de kantine en de kleedkamers, een voetbalveld in kunstgras, 2 beachvolleyterreinen en een hockeyterrein in kunstgras. Deze kosten worden geraamd op 2,3 miljoen euro. De aanpalende tennisclub Standaard Wetteren wil uitbreiden en hiervoor wil de gemeente gronden ruilen of verkopen opdat de club daar buitenterreinen en padelvelden kan aanleggen. Het hockeyterrein komt er enkel wanneer er subsidies toegekend worden in het kader van bovenlokale sportinfrastructuur. Tegen de zomer moet hierover duidelijkheid zijn.
Het speelplein WESP, die ook gebruik maakt van de site Dasseveld, krijgt een animatorenlokaal in de voetbalkantine en daar kan ook een gedeelte van de kleuterwerking terecht. De kantine zou ook gebruikt worden op regen- en hittedagen. De bestaande terreinen van het speelplein worden gesaneerd.
Over 3 jaar zou alles moeten klaar zijn.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

INXS

Suicide Blonde
15:06

SPAGNA

Call Me
15:02

AIRWOLF PARADISE

Don't Hurt Me Baby
15:01

REGIONIEUWS
14:57

JONAS BLUE, THERESA REX

What I Like About You
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.