Sportsite Nederbroek krijgt vorm

Johan Van Bever
25 december 2023 - 14:04
Sportsite Nederbroek krijgt vorm

In Heusden, langs de Nederbroekstraat, wil het lokaal bestuur van Destelbergen een nieuwe sport- en recreatiesite ontwikkelen met voetbalterreinen, tal van sport- en recreatiemogelijkheden en veel groen. Op de site komt er plaats voor onder andere voetbal, turnen, verschillende buitensporten en padel.

Aanvankelijk werd een deel van de site ontworpen voor voetbalclub KFC Heusden. Om tegemoet te komen aan de noden van de nieuwe fusievoetbalclub wil het lokaal bestuur op de nieuwe site een uitgebreidere invulling aanbieden. Zo komen er drie grote voetbalvelden in natuurgras, één groot en één klein voetbalveld in kunstgras, een kantine, tribunes en voldoende kleedkamers met douches.

De verhuis van de twee voetbalclubs naar één centrale sportsite zal bijdragen aan de herinrichting van groene gebieden. Zo zal het terrein van VS Destelbergen in de Kerkham een uitbreiding worden van het Reinaertpark. De huidige voetbalterreinen van FC Destelbergen blijven na de verhuis naar de site Nederbroek open en groene ruimte. 

Om daarnaast tegemoet te komen aan het infrastructureel probleem van turnclub Athena, wil het lokaal bestuur een turnhal bouwen op de sport- en recreatiesite. De turnclub zit momenteel verspreid over meerdere locaties binnen en buiten de gemeentegrenzen, wat een logistieke drempel vormt. Door de verhuis krijgen andere sportclubs en sporten meer mogelijkheid om ook op piekuren te trainen. 

Door middel van een opstalrecht wil het lokaal bestuur de mogelijkheid geven aan een privaat initiatief om op de site maximaal acht overdekte padelterreinen aan te leggen met een beperkte ruimte voor horeca. Er komen enkel indoor terreinen om de impact op de omgeving te beperken.

 Het project wordt geraamd op 9,8 miljoen euro (inclusief btw). De gemeente rekent voor dit totaalproject op een subsidie van de Vlaamse overheid (1,2 miljoen euro), een bijdrage van de fusievoetbalclub en de turnclub, en inkomsten van de private partner. 

Laatst gespeeld op Accent

02:24
cover of IMAGINE DRAGONS with Thunder

IMAGINE DRAGONS

Thunder
02:21
cover of JAN LEYERS with Only your love will do

JAN LEYERS

Only your love will do
02:18
cover of JAXOMY, AGATINO ROMERO & RAFFAELLA CARRA with Pedro

JAXOMY, AGATINO ROMERO & RAFFAELLA CARRA

Pedro
02:15
cover of ELTON JOHN, DUA LIPA with Cold Heart

ELTON JOHN, DUA LIPA

Cold Heart
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.