Luister Live

Stad plaatst losse parkstoelen

- 29 juli 2020 - 9:40

Beautiful young woman in Tuileries garden of Paris on a bright fall day. Tourism and vacation in France at autumn season

Nu heel wat Gentenaars de zomervakantie in eigen stad doorbrengen, zorgt de Stad voor 130 losse, olijfgroene parkstoelen, verdeeld over twee parken: het Koning Albertpark en het Coyendanspark. Het gaat om een proefproject. 

Naast de losstaande, roze picknickbanken die elke zomer in de Gentse parken terugkeren, komen er nu ook losse stoelen. De olijfgroene stoelen, sommige met en andere zonder armleuning, worden in de loop van vrijdag 31 juli op vaste verzamelplaatsen in het Koning Albertpark en het Coyendanspark geplaatst.

Bezoekers van de parken mogen de stoelen gebruiken in het hele park. De Stad Gent rekent op de parkbezoeker om de stoelen op een verantwoordelijke manier te gebruiken, en ze niet buiten het park te brengen. Het is de bedoeling dat de bezoekers de stoelen na gebruik naar de verzamelplaats terugbrengen. Alle stoelen zijn genummerd en voorzien van het stadslogo.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Kylie Minogue

Give Me Just A Little More Time
19:01

Level 42

Hot water
18:58

Five Star

Let me be the one
18:54

Bruno Mars

Locked Out Of Heaven
18:51

Natalia

Fragile not broken