Stad zoekt nieuwe uitbater voor Lousbergsgebouw

Johan Van Bever
13 september 2023 - 9:57
Stad zoekt nieuwe uitbater voor Lousbergsgebouw

De Stad Gent gaat voor de komende vijf jaar op zoek naar een nieuwe uitbater voor het buurt- en jeugdontmoetingscentrum in het Lousbergsgebouw in de Tarbotstraat. Dat bestaat uit twee vleugels, met links het jeugd- en rechts het buurtcentrum. Kandidaten kunnen een van de vleugels invullen, of beide samen. Zij mogen het gebouw kosteloos gebruiken.

Voor het jeugdontmoetingscentrum zoekt de Stad een uitbater die zelf activiteiten voor kinderen en jongeren organiseert in het gebouw, en daarnaast ruimte biedt aan andere jeugdwerkinitiatieven om er eigen activiteiten op te zetten. Het buurtcentrum moet dan weer een ontmoetingsplek voor de buurt blijven. Samenwerking met buurtpartners en bestaande initiatieven is dan ook een meerwaarde. Daarnaast is het belangrijk dat de buurtbewoners het centrum gratis kunnen blijven gebruiken om er zelf initiatieven te organiseren.

Het Lousbergsgebouw bestaat uit twee vleugels die met elkaar verbonden zijn via een ovale gang. Het gebouw telt drie verdiepingen met een totale oppervlakte van 2.650 m² en heeft onder meer een professionele keuken, een polyvalente ruimte, verschillende lokalen en bergruimtes.

Kandidaten die een dossier indienen, worden uitgenodigd voor een dialoogmoment met de buurtbewoners. Daar kunnen ze hun plannen toelichten en vervolgens krijgen bewoners de kans om vragen te stellen en hun opmerkingen mee te geven aan de jury. Die bestaat uit vertegenwoordigers van de Stad, een wijkbewoner en iemand die de locatie geregeld gebruikt.

Laatst gespeeld op Accent

05:13
cover of TOPIC, A7S with Breaking Me

TOPIC, A7S

Breaking Me
05:09
cover of JAAP REESEMA with Het Heeft Zo Moeten Zijn

JAAP REESEMA

Het Heeft Zo Moeten Zijn
05:06
cover of BELLE PEREZ with Dime Que Tu Quieres

BELLE PEREZ

Dime Que Tu Quieres
05:03
cover of SON MIEUX with Tell Me More

SON MIEUX

Tell Me More
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.