Start aanleg van nieuw buurtpark

25 april 2021 - 17:37 | auteur: Johan Van Bever

Op maandag 26 april start op de site van de Blaisantkerk de aanleg van een nieuw buurtpark. Het wordt voor de dichtbevolkte wijk een groene verademing met ruimte om te spelen en te moestuinieren. Ook het kerkplein aan de Balisantvest wordt een ontmoetingsplek.

Het buurtpark krijgt een oppervlakte van ongeveer 300 vierkante meter. Kinderen zullen er kunnen genieten van een avontuurlijke speeltuin. Er komen ook verschillende zithoeken en terrassen. De bomen blijven staan en er komt bloemrijke beplanting bij om het park in alle seizoenen aantrekkelijk te maken.

Ook het 100 vierkante meter grote kerkplein aan de Blaisantvest wordt heraangelegd tot een ontmoetingsplaats met veel groen, een veilig fietspad en een nieuwe verhoogde bushalte. Een centraal pad zorgt ervoor dat voetgangers en fietsers vlot kunnen bewegen tussen de Blaisantvest, de Gasmeterlaan, de Kaprijkestraat en de ingang van de school Blaisantnest.

De bewoners, die voordien zeer actief moestuinierden op het terrein, krijgen een afzonderlijk deel van het park dat ze zelf kunnen inrichten. Moestuinen kunnen er een plek krijgen, maar bijvoorbeeld ook een border met bloemen of kleinfruit zoals bessen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MEAU

Dat Heb Jij Gedaan (Dj REsound Remix)
09:11

DE NUIT, INNER VISIONS

All That Mattered
09:06

BLACK EYED PEAS

Hey Mama
09:04

Antoon

Hallo
09:01

GABRY PONTE, HENRI PFR

The Feeling
Bekijk meer platen