Start aanleg van nieuw buurtpark

Johan Van Bever
25 april 2021 - 17:37
Start aanleg van nieuw buurtpark

Op maandag 26 april start op de site van de Blaisantkerk de aanleg van een nieuw buurtpark. Het wordt voor de dichtbevolkte wijk een groene verademing met ruimte om te spelen en te moestuinieren. Ook het kerkplein aan de Balisantvest wordt een ontmoetingsplek.

Het buurtpark krijgt een oppervlakte van ongeveer 300 vierkante meter. Kinderen zullen er kunnen genieten van een avontuurlijke speeltuin. Er komen ook verschillende zithoeken en terrassen. De bomen blijven staan en er komt bloemrijke beplanting bij om het park in alle seizoenen aantrekkelijk te maken.

Ook het 100 vierkante meter grote kerkplein aan de Blaisantvest wordt heraangelegd tot een ontmoetingsplaats met veel groen, een veilig fietspad en een nieuwe verhoogde bushalte. Een centraal pad zorgt ervoor dat voetgangers en fietsers vlot kunnen bewegen tussen de Blaisantvest, de Gasmeterlaan, de Kaprijkestraat en de ingang van de school Blaisantnest.

De bewoners, die voordien zeer actief moestuinierden op het terrein, krijgen een afzonderlijk deel van het park dat ze zelf kunnen inrichten. Moestuinen kunnen er een plek krijgen, maar bijvoorbeeld ook een border met bloemen of kleinfruit zoals bessen.

Laatst gespeeld op Accent

19:43
cover of EWAN MCVICAR with Tell Me Something Good

EWAN MCVICAR

Tell Me Something Good
19:40
cover of SIGALA (FEAT. STEFFLON DON) with Feels This Good (Jodie Harsh Remix)

SIGALA (FEAT. STEFFLON DON)

Feels This Good (Jodie Harsh Remix)
19:37
cover of GOURYELLA with Gouryella

GOURYELLA

Gouryella
19:34
cover of LUM!X & DVBBS with Where Do We Go

LUM!X & DVBBS

Where Do We Go
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.