Start heraanleg Veldstraat

Johan Van Bever
9 februari 2024 - 10:38
Start heraanleg Veldstraat

De tramsporen en kasseien in de Veldstraat worden vanaf volgende week uitgebroken en maken plaats voor een tijdelijke asfaltlaag. Handelszaken blijven bereikbaar voor voetgangers. Voor andere weggebruikers zal er hinder zijn. De werken zijn een voorbereiding op de volledige heraanleg van de Petercelle-as.

Tussen 15 februari en uiterlijk 8 maart worden de tramsporen uitgebroken en krijgt de Veldstraat een tijdelijke asfaltlaag. De volledige rijweg wordt daarbij afgesloten, de voetpaden blijven wel toegankelijk. Er komen oversteekplaatsen aan de twee uiteindes van de werfzone en via twee doorgangen ter hoogte van de Voldersstraat en de Bonte Leeuwstraat. Zo blijven de handelszaken bereikbaar voor voetgangers.

Voor leveranciers komen er drie tijdelijke laad- en loszones in de Voldersstraat, de Sint-Niklaasstraat en op het Koophandelsplein. Er wordt ook één nacht gewerkt aan het kruispunt Veldstraat, Zonnestraat, Koophandelsplein. Zonder onvoorziene omstandigheden is dat in de nacht van 1 op 2 maart.

De werken in de Veldstraat zijn een voorbereiding op de volledige heraanleg van de Petercelle-as, die verschillende jaren zal duren. Door de asfaltlaag zullen bewoners, handelaars en passanten later minder hinder ondervinden tijdens de uitvoering van het project. In een verdere fase maakt de tijdelijke asfaltlaag dan plaats voor de definitieve heraanleg van de Veldstraat en worden ook de tramsporen vernieuwd.

Ook tijdens de heraanleg van de Petercelle-as blijft het centrum van de stad bereikbaar met de tram. Aan de Kouter is een halte die door tramlijnen T1 en T3 bediend wordt.

Laatst gespeeld op Accent

13:01
cover of LEKI with Breakin

LEKI

Breakin' Out
12:57
cover of ONE DIRECTION with Story Of My Life

ONE DIRECTION

Story Of My Life
12:52
cover of STEREO MC

STEREO MC'S

Step It Up
12:49
cover of Vintage Culture, Maverick Sabre & Tom Breu with Weak

Vintage Culture, Maverick Sabre & Tom Breu

Weak
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.