Steunmaatregelen in Wetteren

29 april 2020 - 11:12 | auteur: Johan Van Bever

De gemeente Wetteren bereidt enkele steunmaatregelen voor naar aanleiding van de coronacrisis. Zij moeten wel nog op de gemeenteraad van mei goedgekeurd worden. Belastingen en retributies worden uitgesteld of geschrapt.

De drie oppositiepartijen Open VLD, N-VA en Vlaams Belang vragen wat de gemeente van plan is om de handelaars en de verenigingen die nadeel ondervonden van de coronacrisis te ondersteunen. Enkele maatregelen dienen op de volgende gemeenteraad goedgekeurd worden. Zo wil de gemeente alle belastingen op de terrassen voor het ganse jaar niet heffen. De marktrechten worden opgeschort vanaf het moment dat de markten afgeschaft werden tot september. De aanvullende gemeentelijke heffing moet voor 1 juli verstuurd worden. Dat zal ook gebeuren maar zal pas in de tweede jaarhelft betaald moeten worden.

De Topdagen als aanloop naar de solden is afgelast maar er wordt aan een alternatief gedacht. De middelen die hierdoor vrijkomen worden aangewend om andere acties te doen, verspreid in de tijd. Een eerste werktitel is ‘zomerse zaterdagen’. Onze dienst Toerisme en lokale economie is daar mee bezig in samenspraak met de handelaars.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ABC

The Look Of Love
11:01

Jamiroquai

Little L
10:57

mark ronson ft bruno mars

uptown funk
10:54

Shawn Mendes

When you're gone
10:49

David Bowie

Modern love
Bekijk meer platen