Steunmaatregelen in Wetteren

Johan Van Bever
29 april 2020 - 11:12
Steunmaatregelen in Wetteren

De gemeente Wetteren bereidt enkele steunmaatregelen voor naar aanleiding van de coronacrisis. Zij moeten wel nog op de gemeenteraad van mei goedgekeurd worden. Belastingen en retributies worden uitgesteld of geschrapt.

De drie oppositiepartijen Open VLD, N-VA en Vlaams Belang vragen wat de gemeente van plan is om de handelaars en de verenigingen die nadeel ondervonden van de coronacrisis te ondersteunen. Enkele maatregelen dienen op de volgende gemeenteraad goedgekeurd worden. Zo wil de gemeente alle belastingen op de terrassen voor het ganse jaar niet heffen. De marktrechten worden opgeschort vanaf het moment dat de markten afgeschaft werden tot september. De aanvullende gemeentelijke heffing moet voor 1 juli verstuurd worden. Dat zal ook gebeuren maar zal pas in de tweede jaarhelft betaald moeten worden.

De Topdagen als aanloop naar de solden is afgelast maar er wordt aan een alternatief gedacht. De middelen die hierdoor vrijkomen worden aangewend om andere acties te doen, verspreid in de tijd. Een eerste werktitel is ‘zomerse zaterdagen’. Onze dienst Toerisme en lokale economie is daar mee bezig in samenspraak met de handelaars.

Laatst gespeeld op Accent

11:41
cover of Donna Lewis with I Love You Always Forever

Donna Lewis

I Love You Always Forever
11:37
cover of BEN HOWARD with Keep Your Head Up

BEN HOWARD

Keep Your Head Up
11:33
cover of DAVINA MICHELLE with Dating The Devil

DAVINA MICHELLE

Dating The Devil
11:30
cover of BUCKS FIZZ with Making Your Mind Up

BUCKS FIZZ

Making Your Mind Up
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.