Stijgende parkeerdruk in Gent

Gepost door Johan Van Bever op 22 januari 2022 - 12:06

Een nieuw parkeeronderzoek van de Stad Gent toont aan dat de parkeerdruk in Gent is gestegen ten opzichte van de vorige meting in 2017. Dat is te verklaren door een combinatie van factoren, zoals de coronapandemie en het groter aantal werven, maar ook door het schrappen van parkeerplaatsen in ruil voor meer verkeersveiligheid en leefbaarheid.

Met het nieuwe parkeeronderzoek wil de Stad Gent de resultaten van het laatste onderzoek in 2017 een update geven. In november 2020 reed een scanvoertuig met nummerplaatherkenning door de straten van Gent. Er werd gemeten op drie tijdstippen: ’s ochtends, in de namiddag en ’s avonds. Het parkeeronderzoek geeft informatie over de parkeerbezetting, de parkeerduur, de parkeercapaciteit en het aandeel van bewoners en bezoekers onder de geparkeerde voertuigen.

De resultaten tonen aan dat de gemiddelde parkeerbezetting over het hele onderzoeksgebied is gestegen van 64% naar 71%. Dit komt voornamelijk door aanpassingen aan het openbaar domein om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te verhogen, de doorstroming van het openbaar vervoer te verzekeren en om meer ruimte voor fietsers en voetgangers te creëren. Daarnaast kiest de Stad ook voor meer ontharding en vergroening van de straten en is er een verhoogde inname van parkeerplaatsen door fietsenstallingen en terrassenDit alles zorgt voor een lagere parkeercapaciteit, en op sommige plaatsen dus voor een hogere parkeerdruk.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

2 FABIOLA

Lift U Up
04:10

CLOUSEAU

Stil
04:07

KC LIGHTS

Sky
03:57

BRITNEY SPEARS

Criminal
03:55

TIESTO & TATE MCRAE

1035
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.