Stil protest op de Kouter

Johan Van Bever
22 juni 2023 - 9:33
Stil protest op de Kouter

Op vrijdag 23 juni vanaf 9 uur houdt dierenrechtenorganisatie Animal Rights een stil protest om aandacht te vragen voor het proces voor het Hof van beroep tegen slachthuis Verbist uit Izegem.

Daarmee informeert de organisatie voorbijgangers over wat er gaande is in het Hof van beroep. Animal Rights wil de misdrijven die tegen de dieren begaan zijn, bestraft zien. De actievoerders blijven minstens tot 13.00 uur op de Kouter staan. Indien de pleidooien pas na 13.00 uur afgelopen zijn, blijven de actievoerders aanwezig tot na afloop van de pleidooien. De actie werd bij de stad Gent aangevraagd en goedgekeurd van 9.00 tot 15.00 uur. 

Animal Rights spande in 2017 een rechtszaak aan tegen slachthuis Verbist in Izegem nadat de dierenrechtenorganisatie gruwelijke beelden naar buiten bracht van systematisch mishandelde runderen in Izegem. Op basis van louter procedurele argumenten werd het slachthuis in 2021 door de correctionele rechtbank van Ieper vrijgesproken voor dierenmishandeling. Animal Rights vindt dit onaanvaardbaar en ging dan ook in beroep. 

Laatst gespeeld op Accent

01:48
cover of TRILINGO with Concept

TRILINGO

Concept
01:45
cover of WARP BROTHERS VS. AQUAGEN with Phatt Bas

WARP BROTHERS VS. AQUAGEN

Phatt Bas
01:42
cover of TALES OF DJ PHILIP with All Night Long

TALES OF DJ PHILIP

All Night Long
01:38
cover of TOM ENZY with Pégate

TOM ENZY

Pégate
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.