Straatverlichting in Wetteren blijft een uur langer branden

Johan Van Bever
8 oktober 2023 - 10:26
Straatverlichting in Wetteren blijft een uur langer branden

De straatverlichting in Wetteren blijft een uur langer branden.

Een jaar na de beslissing om de straatverlichting in Wetteren ’s nachts te doven, voerden Lokaal Bestuur Wetteren en Fluvius een evaluatie uit. Het college van burgemeester en schepenen besliste om het dovingsplan aan te passen. De verlichting zal voortaan – vermoedelijk vanaf half november 2023 – één uur langer blijven branden. Na aanpassing door Fluvius, gaan de lichten uit tussen 24 en 5 uur en dit van zondagnacht tot en met donderdagnacht. Op vrijdag- en zaterdagnacht blijft de verlichting de hele nacht branden.

Het lokaal bestuur en de lokale politie onderzochten de inbraak-, criminaliteit- en ongevallenstatistieken in Wetteren. Ze stelden vast dat het doven van de openbare verlichting geen grote impact heeft op deze cijfers. Het doven van de verlichting veroorzaakt wel een subjectief onveiligheidsgevoel.

Het lokaal bestuur ontving 25 meldingen via mail en via het online meldpunt. Er waren een 5-tal meldingen van ongevallen met lichamelijke schade. De andere meldingen gingen over het (subjectieve) onveiligheidsgevoel, angst voor meer inbraken en een aantal meldingen van defecte verlichting.

Lokaal Bestuur Wetteren bespaarde met het dovingsplan 52.000 euro in de periode van november 2022 tot juli 2023. Maar het doven van de straatverlichting heeft naast financiële voordelen ook een positieve invloed op ecologie en biodiversiteit.

Laatst gespeeld op Accent

06:04
cover of GLINTS with So Sorry feat. Blu Samu (Radio Edit)

GLINTS

So Sorry feat. Blu Samu (Radio Edit)
06:01
cover of KALEEN with We Will Rave

KALEEN

We Will Rave
05:58
cover of MISS MONTREAL with Altijd Onderweg

MISS MONTREAL

Altijd Onderweg
05:55
cover of FAST BOY X R3HAB with Electricity

FAST BOY X R3HAB

Electricity
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.