Strijd tegen knalpotterreur

Johan Van Bever
23 juli 2021 - 11:02
Strijd tegen knalpotterreur

De Stad Gent wil een einde maken aan de overlast door zogenaamde boomcars en knalpotterreur. Via een nieuwe politieverordening, die onmiddellijk ingaat, kan de politie voertuigen die geluidsoverlast veroorzaken bestuurlijk in beslag nemen als preventieve maatregel. Op die manier kan de openbare rust onmiddellijk gevrijwaard en hersteld worden.

Het stadsbestuur ontvangt steeds meer klachten over luidruchtige wagens die ’s avonds en ’s nachts de rust in woonstraten verstoren. Het gaat enerzijds om geluidshinder door al dan niet aangepaste motoren en uitlaatsystemen en anderzijds over geluidsinstallaties die voor overlast zorgen. 

Het Politiereglement op de openbare rust en de veiligheid voorziet nu al dat het verboden is om de geluidsversterking in een voertuig in werking te stellen op een zodanig geluidsniveau dat dit hoorbaar is voor wie niet in het voertuig heeft plaatsgenomen. Datzelfde politiereglement verbiedt het veroorzaken van nachtgerucht of nachtrumoer tussen 22 uur en 6 uur dat hoorbaar is op openbare plaatsen en waardoor de rust van de inwoners kan worden verstoord.

Ter vrijwaring van de openbare rust kan de politie voortaan motorvoertuigen die bovenvermelde bepalingen schenden, en daardoor de openbare rust verstoren, in beslag nemen als preventieve politiemaatregel. De inbeslagname impliceert de onmiddellijke takeling en bewaring van het motorvoertuig.

Laatst gespeeld op Accent

06:57
cover of NICO PARISI with Metro (Neverland)

NICO PARISI

Metro (Neverland)
06:52
cover of ADELE with Hello

ADELE

Hello
06:47
cover of LIMP BIZKIT with Take A Look Around

LIMP BIZKIT

Take A Look Around
06:44
cover of KOFI SANOBA with Famemba

KOFI SANOBA

Famemba
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.