Strijd tegen knalpotterreur

Gepost door Johan Van Bever op 23 juli 2021 - 11:02

De Stad Gent wil een einde maken aan de overlast door zogenaamde boomcars en knalpotterreur. Via een nieuwe politieverordening, die onmiddellijk ingaat, kan de politie voertuigen die geluidsoverlast veroorzaken bestuurlijk in beslag nemen als preventieve maatregel. Op die manier kan de openbare rust onmiddellijk gevrijwaard en hersteld worden.

Het stadsbestuur ontvangt steeds meer klachten over luidruchtige wagens die ’s avonds en ’s nachts de rust in woonstraten verstoren. Het gaat enerzijds om geluidshinder door al dan niet aangepaste motoren en uitlaatsystemen en anderzijds over geluidsinstallaties die voor overlast zorgen. 

Het Politiereglement op de openbare rust en de veiligheid voorziet nu al dat het verboden is om de geluidsversterking in een voertuig in werking te stellen op een zodanig geluidsniveau dat dit hoorbaar is voor wie niet in het voertuig heeft plaatsgenomen. Datzelfde politiereglement verbiedt het veroorzaken van nachtgerucht of nachtrumoer tussen 22 uur en 6 uur dat hoorbaar is op openbare plaatsen en waardoor de rust van de inwoners kan worden verstoord.

Ter vrijwaring van de openbare rust kan de politie voortaan motorvoertuigen die bovenvermelde bepalingen schenden, en daardoor de openbare rust verstoren, in beslag nemen als preventieve politiemaatregel. De inbeslagname impliceert de onmiddellijke takeling en bewaring van het motorvoertuig.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

GHOSTBUSTERZ

Go Have Fun Girls
07:39

MADONNA

Express Yourself
07:35

ARTIESTEN VOOR 12-12

People Help The People
07:30

CULTURE BEAT

Inside Out
07:27

MILEY CYRUS

River
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.