Luister Live

Structurele samenwerking in armoedebestrijding

26 maart 2021 - 13:52

Er is een structurele samenwerking op het getouw gezet in de armoedebestrijding in Gent.

Sinds vorig jaar zetten de organisaties Zorgdorpen, OCMW Gent en CAW Oost-Vlaanderen zich samen in voor de opvang en oriëntatie van langdurig daklozen in het Leeuwenhof. Deze samenwerking resulteerde onlangs in een structurele overeenkomst waarbij daklozen ook het komende jaar tijdens een intensieve transitie begeleid zullen worden naar een permanente woonst in de Gentse regio.

In het Leeuwenhof in Drongen, een herstelverblijf dat deel uitmaakt van de netwerkorganisatie Zorgdorpen, krijgen de daklozen tijdelijk onderdak. Het doel van dit verblijf is om langdurig daklozen kennis te laten maken met een tijdelijke verblijfplaats, en om hun van daaruit te laten doorgroeien naar een permanente verblijfplaats.

Het verblijf in het Leeuwenhof biedt de cliënten een rustperiode aan. Deze rustperiode maakt het mogelijk om de situatie van de cliënt in kaart te brengen en een transitieplan op te stellen. De bewoners krijgen ruimte in hun hoofd om na te denken over andere zaken dan huisvesting, bijvoorbeeld ovcer het in orde brengen van administratie of onderliggende gezondheidsproblemen. Ze aanvaarden dan toch een begeleiding of starten op zijn minst een gesprek.

De resultaten zijn goed. 90% van de uitstroom betrekt momenteel een woonst in Gent of in de directe omgeving van de stad. . Omdat die aanpak duurzame resultaten oplevert, wordt de samenwerking structureel verankerd.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Sam Cooke

Wonderful world
22:54

Tiesto

The motto
22:50

Heaven 17

Let me go
22:45

Black Eyed Peas

I gotta feeling
22:41

Jacksons

Shake your body