Structurele samenwerking in armoedebestrijding

Johan Van Bever
26 maart 2021 - 13:52
Structurele samenwerking in armoedebestrijding

Er is een structurele samenwerking op het getouw gezet in de armoedebestrijding in Gent.

Sinds vorig jaar zetten de organisaties Zorgdorpen, OCMW Gent en CAW Oost-Vlaanderen zich samen in voor de opvang en oriëntatie van langdurig daklozen in het Leeuwenhof. Deze samenwerking resulteerde onlangs in een structurele overeenkomst waarbij daklozen ook het komende jaar tijdens een intensieve transitie begeleid zullen worden naar een permanente woonst in de Gentse regio.

In het Leeuwenhof in Drongen, een herstelverblijf dat deel uitmaakt van de netwerkorganisatie Zorgdorpen, krijgen de daklozen tijdelijk onderdak. Het doel van dit verblijf is om langdurig daklozen kennis te laten maken met een tijdelijke verblijfplaats, en om hun van daaruit te laten doorgroeien naar een permanente verblijfplaats.

Het verblijf in het Leeuwenhof biedt de cliënten een rustperiode aan. Deze rustperiode maakt het mogelijk om de situatie van de cliënt in kaart te brengen en een transitieplan op te stellen. De bewoners krijgen ruimte in hun hoofd om na te denken over andere zaken dan huisvesting, bijvoorbeeld ovcer het in orde brengen van administratie of onderliggende gezondheidsproblemen. Ze aanvaarden dan toch een begeleiding of starten op zijn minst een gesprek.

De resultaten zijn goed. 90% van de uitstroom betrekt momenteel een woonst in Gent of in de directe omgeving van de stad. . Omdat die aanpak duurzame resultaten oplevert, wordt de samenwerking structureel verankerd.

Laatst gespeeld op Accent

22:01
cover of Mixed by Mr. Rewind with AirPlay "The Rewind

Mixed by Mr. Rewind

AirPlay "The Rewind
21:01
cover of Mixed by Royal-T with AirPlay Guest Mix

Mixed by Royal-T

AirPlay Guest Mix
19:57
cover of MR REWIND with Right Back (Radio Master)

MR REWIND

Right Back (Radio Master)
19:54
cover of KID CUDI VS CROOKERS with Day

KID CUDI VS CROOKERS

Day 'N' Nite
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.