Student Street Soccer op Gentse Sint-Pietersplein: “Niet goed in voetbal? Doe dan mee met zuipbeker”

Fabian Tack
10 april 2018 - 12:56
Student Street Soccer op Gentse Sint-Pietersplein: “Niet goed in voetbal? Doe dan mee met zuipbeker”

Ohja we schreven het al, studenten kunnen ook sportief zijn. Voor de elfde keer wordt Student Street Soccer op 18 en 19 april op het Sint-Pietersplein in Gent georganiseerd door de Vereniging Economische Kring, ook wel gekend als de VEK. Wij hadden praeses Antony Wulteput te gast die ons kwam warm maken: “De klemtoon ligt op het sportieve en op de activiteiten. Al wordt er op die dagen heel wat verzet.” 

De Student Street Soccer is er voor studentenverenigingen én vriendengroepen. “Dit jaar schreven 76 ploegen zich. Er zijn 64 mannenploegen en 12 vrouwenploegen. We zitten nu echt wel vol, al was de vraag nog groter.” Bij de VEK heerst wel gendergelijkheid. “We doen dan wel geen gemengde competitie maar de regels zijn dezelfde voor mannen en vrouwen. De ploegen bestaan ook steeds uit acht leden.” Maar zelf zal de VEK niet meedoen. “Wij zijn neutraal op dat moment.”

Zuipbeker

Maar natuurlijk is niet iedereen even goed in voetbal. Ook daar weet de VEK raad mee.  “We hebben ook een zuipbeker voorzien. Het is een competitie die naast het veld loopt Mensen kunnen consumeren voor een bepaalde ploeg en het houdt de sfeer erin. Elk jaar zijn er groepen die mee doen om die beker te winnen. Vorig jaar won Moeder Coulissen maar voorlopig zijn ze nog niet ingeschreven.” Dit jaar verandert ook de hoofdprijs. ” De prijs was vorig jaar een vat maar nu is het voorlopig nog een surprise.”

Opblaaskasteel

Daarnaast belooft Antony ook heel wat animo naast het plein. ” Er zal een après-ski zone zijn en ook een meltdown. Dat is een opblaaskasteel, het ziet er misschien belachelijk uit maar het is echt een ludiek gebeuren.”

Herbeluister het interview:

Meer info via de facebookpagina

Foto: VEK

 

Laatst gespeeld op Accent

00:18
cover of BT with Mercury & Solace (helsloot Rmx)

BT

Mercury & Solace (helsloot Rmx)
00:15
cover of FIOCCO with Afflito

FIOCCO

Afflito
00:12
cover of GENESI with Everything You Have Done (Meduza Edit)

GENESI

Everything You Have Done (Meduza Edit)
00:06
cover of THE MACKENZIE FT. JESSY with I Am Free

THE MACKENZIE FT. JESSY

I Am Free
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.