Stuur eens een brief naar een dierbare overledene

Gepost door Johan Van Bever op 27 oktober 2022 - 1:07

Nog tot 6 november 2022 kunnen nabestaanden en bezoekers van de Westerbegraafplaats in Gent een brief of kunstwerk voor een overledene achterlaten in een van twee herinneringspostbussen. Aan de afscheidsruimte aan de hoofdingang kunnen volwassenen een brief posten in een postbus van Postkantoor 00/00/00. Als ze ook hun gegevens en een postzegel achterlaten, krijgen ze een kunstwerk in ruil.

Aan het kinderperk staat een postbus van Missing You (foto). Kinderen kunnen er een kunstwerkje of brief posten. Missing You wil verlies en verdriet draaglijk helpen maken voor kinderen. Wie zijn gegevens achterlaat, kan door de vzw gecontacteerd worden voor een troostmoment achteraf.

1 november is traditioneel de dag om overledenen te herdenken. Ook dit jaar strijkt Reveil neer op de Gentse begraafplaatsen. Op de begraafplaatsen van Gentbrugge, Mendonk, Sint-Amandsberg en de Westerbegraafplaats zijn er troostmomenten tussen 17 en 18 uur, met muziek en verhalen. Op de Westerbegraafplaats hertekent onder andere een kunstenaar van Postkantoor 00/00/00 live verliesverhalen van bezoekers en vinden kinderen troost dankzij muziek van Missing You. Op de begraafplaats van Sint-Amandsberg kunnen bezoekers dan weer samen zingen met Zie Ze Zingen. Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

CARDIGANS

Lovefool
18:52

NELLY, KELLY ROWLAND

Dilemma
18:48

GURU JOSH

Infinity (1990's: Time For The Guru)
18:44

GOOD SHAPE

King Of Your Heart
18:40

PAUL JOHNSON

Get Get Down
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.