Stuur eens een brief naar een dierbare overledene

Johan Van Bever
27 oktober 2022 - 1:07
Stuur eens een brief naar een dierbare overledene

Nog tot 6 november 2022 kunnen nabestaanden en bezoekers van de Westerbegraafplaats in Gent een brief of kunstwerk voor een overledene achterlaten in een van twee herinneringspostbussen. Aan de afscheidsruimte aan de hoofdingang kunnen volwassenen een brief posten in een postbus van Postkantoor 00/00/00. Als ze ook hun gegevens en een postzegel achterlaten, krijgen ze een kunstwerk in ruil.

Aan het kinderperk staat een postbus van Missing You (foto). Kinderen kunnen er een kunstwerkje of brief posten. Missing You wil verlies en verdriet draaglijk helpen maken voor kinderen. Wie zijn gegevens achterlaat, kan door de vzw gecontacteerd worden voor een troostmoment achteraf.

1 november is traditioneel de dag om overledenen te herdenken. Ook dit jaar strijkt Reveil neer op de Gentse begraafplaatsen. Op de begraafplaatsen van Gentbrugge, Mendonk, Sint-Amandsberg en de Westerbegraafplaats zijn er troostmomenten tussen 17 en 18 uur, met muziek en verhalen. Op de Westerbegraafplaats hertekent onder andere een kunstenaar van Postkantoor 00/00/00 live verliesverhalen van bezoekers en vinden kinderen troost dankzij muziek van Missing You. Op de begraafplaats van Sint-Amandsberg kunnen bezoekers dan weer samen zingen met Zie Ze Zingen. Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.

Laatst gespeeld op Accent

02:56
cover of BRITNEY SPEARS with Hold It Against Me

BRITNEY SPEARS

Hold It Against Me
02:53
cover of ASTROLINE with Close My Eyes

ASTROLINE

Close My Eyes
02:50
cover of RAYE with The Thrill Is Gone.

RAYE

The Thrill Is Gone.
02:46
cover of ROBIN SCHULZ, FRANCESCO YATES with Sugar

ROBIN SCHULZ, FRANCESCO YATES

Sugar
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.