Subsidies om huurwoningen toegankelijker te maken

Johan Van Bever
21 november 2023 - 9:29
Subsidies om huurwoningen toegankelijker te maken

Wie in Gent een woning verhuurt, kan al op heel wat Gentse subsidies rekenen om zijn huurwoning kwaliteitsvoller en energiezuiniger te maken. Voortaan kan dat geld ook gebruikt worden om de woning toegankelijker te maken voor minder mobiele huurders, of zelfs om het ventilatiesysteem aan te passen.

De helft van de Gentenaars woont in een huurwoning en maar liefst 40 procent huurt op de private markt. Toch is er een tekort aan zowel gezinsvriendelijke huurwoningen als aan huurwoningen aangepast aan ouderen of minder mobiele personen. Zeker voor minder mobiele personen is het heel moeilijk om op de Gentse huurmarkt een geschikte woning te vinden.

Daarom zorgt de Stad Gent ervoor dat eigenaars die de Gentse subsidie gebruiken om hun huurwoning kwaliteitsvoller en energiezuiniger te maken, dat geld nu ook kunnen gebruiken om hun woning toegankelijker te maken voor minder mobiele huurders. Een ergotherapeut of toegankelijkheidsambtenaar komt dan gratis advies verlenen over hoe dat moet gebeuren. Denk aan bredere deuropeningen, hellende vlakken, extra trapleuningen of een aangepaste keuken. Ook het ventilatiesysteem aanpassen kan voortaan met die subsidie.

Laatst gespeeld op Accent

17:18
cover of GIBSON BROTHERS with Que Sera Mi Vida

GIBSON BROTHERS

Que Sera Mi Vida
17:15
cover of ZACH BRYAN FT. KACEY MUSGRAVES with I Remember Everything

ZACH BRYAN FT. KACEY MUSGRAVES

I Remember Everything
17:12
cover of SOFT CELL with Tainted Love

SOFT CELL

Tainted Love
17:09
cover of SNELLE with Radio

SNELLE

Radio
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.