Subsidies voor betaalbaar wonen

Johan Van Bever
15 juni 2021 - 12:17
Subsidies voor betaalbaar wonen

De Stad Gent voorziet subsidies voor twee initiatieven die betaalbaar wonen voor kwetsbare doelgroepen mogelijk moeten maken. Vzw Trafiek en vzw Woongift krijgen elk 50.000 euro voor het realiseren van concrete projecten.

Vzw Trafiek kocht acht jaar geleden de directeurswoning in het Pierkespark om haar koffiehuis uit te breiden (foto). De aankoop gebeurde met leningen van buurtbewoners. De eerste en tweede verdieping van het gebouw deden dienst als berg- en stockageruimte voor buurtbewoners. Trafiek diende een dossier in bij de Stad Gent en krijgt nu 50.000 euro subsidies om beide verdiepingen te renoveren tot een eenslaapkamerappartement, geschikt voor één of twee personen.

Woongift.gent vzw kreeg dan weer 50.000 euro subsidies om drie woningen van WoninGent te renoveren. Daar zullen drie jaar lang dak- en thuisloze jongeren onderdak vinden. Samen met Samenlevingsopbouw Gent worden de jongeren begeleid naar een definitieve woning. De renovatie wordt ook bekostigd door de opbrengst van The Empty Shop, crowdfunding en de Koning Boudewijnstichting.

Laatst gespeeld op Accent

16:08
cover of TOM GRENNAN with Remind Me

TOM GRENNAN

Remind Me
16:06
cover of FAMKE LOUISE with Switch

FAMKE LOUISE

Switch
16:00
cover of MICHAEL JACKSON with Remember The Time

MICHAEL JACKSON

Remember The Time
15:54
cover of EURYTHMICS with Sexcrime (Nineteen Eighty Four)

EURYTHMICS

Sexcrime (Nineteen Eighty Four)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.