Subsidies voor betaalbaar wonen

15 juni 2021 - 12:17 | auteur: Johan Van Bever

De Stad Gent voorziet subsidies voor twee initiatieven die betaalbaar wonen voor kwetsbare doelgroepen mogelijk moeten maken. Vzw Trafiek en vzw Woongift krijgen elk 50.000 euro voor het realiseren van concrete projecten.

Vzw Trafiek kocht acht jaar geleden de directeurswoning in het Pierkespark om haar koffiehuis uit te breiden (foto). De aankoop gebeurde met leningen van buurtbewoners. De eerste en tweede verdieping van het gebouw deden dienst als berg- en stockageruimte voor buurtbewoners. Trafiek diende een dossier in bij de Stad Gent en krijgt nu 50.000 euro subsidies om beide verdiepingen te renoveren tot een eenslaapkamerappartement, geschikt voor één of twee personen.

Woongift.gent vzw kreeg dan weer 50.000 euro subsidies om drie woningen van WoninGent te renoveren. Daar zullen drie jaar lang dak- en thuisloze jongeren onderdak vinden. Samen met Samenlevingsopbouw Gent worden de jongeren begeleid naar een definitieve woning. De renovatie wordt ook bekostigd door de opbrengst van The Empty Shop, crowdfunding en de Koning Boudewijnstichting.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

JACK WINS

Live For Tonight
17:50

BLACK BOX

Fantasy
17:45

AEROSMITH

I Don't Want To Miss A Thing
17:41

MEROL

Gemengde Signalen
17:36

EMINEM

Not Afraid
Bekijk meer platen