Subsidies voor digibanken in Gent

Gepost door Johan Van Bever op 6 februari 2022 - 19:13

De Stad Gent krijgt 500.000 euro Vlaamse financiering om drie Digibanken op te starten. Gentenaars die digitaal moeilijk mee kunnen, kunnen er terecht voor een toestel, vorming en ondersteuning op maat. Elk van de drie Digibanken legt zijn eigen klemtoon: op werkzoekenden, mensen in armoede en wijkbewoners.

De Digibanken bevinden zich stuk voor stuk in wijken met relatief veel inwoners die uit de digitale boot vallen. Digibank U-Connect in de Bloemekenswijk is er voor kwetsbare werkzoekenden en mensen die werken in de sociale economie. Zij kunnen een van de 100 laptops en tablets ontlenen, hulp krijgen van een digicoach of een vorming volgen.

De tweede Digibank, in de welzijnsbureaus van OCMW Gent, richt zich op mensen in armoede. Deze Digibank focust op begeleiding en vorming bij digitale administratie, bijvoorbeeld hoe je via digitale weg een premie aanvraagt. De maatschappelijk werkers uit de welzijnsbureaus kunnen hun cliënten rechtstreeks doorverwijzen naar de Digibank.

De Digibank in De Serre in Nieuw Gent richt zich tot alle buurtbewoners die digitale noden hebben. In De Serre kunnen ze terecht voor koffie en ontmoeting, en tegelijk heel laagdrempelig hulp krijgen bij computer- of smartphonevragen. 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

NeKKoN

Dream the dream (original mix)
21:46

BLR feat. Robbie Rise

Lipstick
21:28

MIXED BY SAN SEBASTIAN

AIRPLAY GUEST MIX
21:22

KELLEE

My Love (Luvspunge XXL Mix)
21:10

Faithless

Insomnia (DJ Liberty Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.