Subsidies voor digibanken in Gent

6 februari 2022 - 19:13 | auteur: Johan Van Bever

De Stad Gent krijgt 500.000 euro Vlaamse financiering om drie Digibanken op te starten. Gentenaars die digitaal moeilijk mee kunnen, kunnen er terecht voor een toestel, vorming en ondersteuning op maat. Elk van de drie Digibanken legt zijn eigen klemtoon: op werkzoekenden, mensen in armoede en wijkbewoners.

De Digibanken bevinden zich stuk voor stuk in wijken met relatief veel inwoners die uit de digitale boot vallen. Digibank U-Connect in de Bloemekenswijk is er voor kwetsbare werkzoekenden en mensen die werken in de sociale economie. Zij kunnen een van de 100 laptops en tablets ontlenen, hulp krijgen van een digicoach of een vorming volgen.

De tweede Digibank, in de welzijnsbureaus van OCMW Gent, richt zich op mensen in armoede. Deze Digibank focust op begeleiding en vorming bij digitale administratie, bijvoorbeeld hoe je via digitale weg een premie aanvraagt. De maatschappelijk werkers uit de welzijnsbureaus kunnen hun cliënten rechtstreeks doorverwijzen naar de Digibank.

De Digibank in De Serre in Nieuw Gent richt zich tot alle buurtbewoners die digitale noden hebben. In De Serre kunnen ze terecht voor koffie en ontmoeting, en tegelijk heel laagdrempelig hulp krijgen bij computer- of smartphonevragen. 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen