Subsidies voor digibanken in Gent

Johan Van Bever
6 februari 2022 - 19:13
Subsidies voor digibanken in Gent

De Stad Gent krijgt 500.000 euro Vlaamse financiering om drie Digibanken op te starten. Gentenaars die digitaal moeilijk mee kunnen, kunnen er terecht voor een toestel, vorming en ondersteuning op maat. Elk van de drie Digibanken legt zijn eigen klemtoon: op werkzoekenden, mensen in armoede en wijkbewoners.

De Digibanken bevinden zich stuk voor stuk in wijken met relatief veel inwoners die uit de digitale boot vallen. Digibank U-Connect in de Bloemekenswijk is er voor kwetsbare werkzoekenden en mensen die werken in de sociale economie. Zij kunnen een van de 100 laptops en tablets ontlenen, hulp krijgen van een digicoach of een vorming volgen.

De tweede Digibank, in de welzijnsbureaus van OCMW Gent, richt zich op mensen in armoede. Deze Digibank focust op begeleiding en vorming bij digitale administratie, bijvoorbeeld hoe je via digitale weg een premie aanvraagt. De maatschappelijk werkers uit de welzijnsbureaus kunnen hun cliënten rechtstreeks doorverwijzen naar de Digibank.

De Digibank in De Serre in Nieuw Gent richt zich tot alle buurtbewoners die digitale noden hebben. In De Serre kunnen ze terecht voor koffie en ontmoeting, en tegelijk heel laagdrempelig hulp krijgen bij computer- of smartphonevragen. 

Laatst gespeeld op Accent

14:17
cover of BALTIMORA with Tarzan Boy

BALTIMORA

Tarzan Boy
14:14
cover of PEGGY GOU & LENNY KRAVITZ with I Believe In Love Again

PEGGY GOU & LENNY KRAVITZ

I Believe In Love Again
14:09
cover of AFRIKA BAMBAATAA, UB40 with Reckless

AFRIKA BAMBAATAA, UB40

Reckless
14:07
cover of LAURENT WERY FEAT. N.J.E. with Work (Body & Booty)

LAURENT WERY FEAT. N.J.E.

Work (Body & Booty)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.