Subsidies voor KISP en andere scholen

Gepost door Johan Van Bever op 6 februari 2022 - 15:52

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert meer dan 4.5 miljoen euro in 23 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs krijgen voor bouw- of verbouwingswerken.

Centrum voor volwassenenonderwijs KISP in Mariakerke koopt met 1,7 miljoen euro een historisch industrieel gebouw aan in Aalst. In Lokeren verwezenlijkt VLOT! met 826.900 euro werken na aankoop van een woning, om dit aangekochte pand geschikt te maken voor onderwijsdoeleinden. De vestiging van VLOT! in Eksaarde ontvangt 309.900 euro subsidie voor het bouwen van klaslokalen, voor 65 extra plaatsen, op een bestaand gebouw.

De Vrije Basisschool van Zevergem (foto) krijgt 159.541 euro voor het vervangen van de volledige dakstructuur wegens stabiliteitsproblemen. De Vrije Basisschool in Eke krijgt 140.798 euro en dat is een verhoging van eerder toegekende subsidies voor de nieuwbouw. KSO Internaat Gent krijgt 87.419 euro voor moderniseringswerken. Vrije Basisschool Sint-Vincentius in Melle krijgt 83.634 euro voor het vernieuwen van het dak. De vrije kleuterschool Sint-Lieven Kolegem in Gent krijgt 20.204 euro voor herstellingswerken en asbestverwijdering.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DIPLO FEAT. KAREEN LOMAX

Let You Go
19:03

AGE OF LOVE

The Age Of Love
19:00

MARTIN GARRIX & MOTI

Virus (How About Now)
18:57

JOHN SUMMIT

Show Me (feat. Hannah Boleyn)
18:54

KIM APPLEBY

Mama
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.