Subsidies voor lokale economie voor Laarne, Herzele en Berlare

Johan Van Bever
3 februari 2021 - 20:32
Subsidies voor lokale economie voor Laarne, Herzele en Berlare

Het provinciebestuur heeft 123.211 euro subsidies toegekend aan gemeentebesturen en handelsverenigingen om de lokale handel te ondersteunen en aan te passen aan de veranderingen die corona aanbracht op het winkellandschap.

De coronacrisis heeft een grote invloed op het winkellandschap. Horeca-uitbaters, maar ook sommige lokale handelaars, zijn verplicht de deuren te sluiten of drastisch anders te werk te gaan. Daartegenover staat dat het online shoppen fors is toegenomen en dat boerenmarkten en buurtwinkel, vooral voor voeding, hun populariteit zagen stijgen.

De consument heeft zijn winkelgedrag snel aangepast. Dichtbij en online kopen zijn nu meer dan ooit ingeburgerd. Ondernemers en winkeliers kijken uit naar een volledige heropstart van de lokale economie, maar ondertussen zoeken ze alternatieve en creatieve manieren om hun klanten te bereiken. Ze schakelen over op online verkoop, bieden thuislevering aan en voorzien afhaalmomenten.

11 lokale besturen krijgen nu subsidies. In onze regio gaat het om het Berlaars Boodschappenplatform en de website voor lokale economie en de globale webshop van Herzele. Zij krijgen 10.000 euro. De gemeente Laarne krijgt 9.054 euro voor Made in Laarne.

Laatst gespeeld op Accent

18:12
cover of RED 5 with I Love You Stop

RED 5

I Love You Stop
18:07
cover of SIMPLY RED with Fairground

SIMPLY RED

Fairground
18:02
cover of SCOOTER with How Much Is The Fish?

SCOOTER

How Much Is The Fish?
17:58
cover of STAKKA BO with Here We Go

STAKKA BO

Here We Go
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.