Subsidies voor scholenbouw

24 augustus 2020 - 11:21 | auteur: Johan Van Bever

Vlaanderen investeert 3 miljoen euro in 37 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weys laten weten.

Deze financiële steun via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs krijgen voor bouw- of verbouwingswerken.

De katholieke basisschool Hunnegem in Geraardsbergen kan met  747.000 euro een bestaand oud gebouw deels strippen en restaureren in samenwerking met Onroerend Erfgoed. Vrije Basisschool Grotenberge in Grotenberge realiseert met  315.000 euro een nieuwbouw. In Gent voert de Middelbare Steinerschool Vlaanderen met 279.000 euro extra bovenop een reeds eerder toegekende subsidie, afbraakwerken uit en plaatst het een nieuw klassenblok met 10 klaslokalen inclusief sanitair, atelierblok met 8 ateliers, open en overdekte speelplaats.

De vrije Basisschool Sint-Denijs Kalken krijgt van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) 102.025 euro subsidies voor stabiliteitswerken aan de dakstructuur en gevels van de lagere school. Er komt ook een extra nooduitgang en een klaslokaal wordt heringedeeld.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

AEROSMITH

I Don't Want To Miss A Thing
17:41

MEROL

Gemengde Signalen
17:36

EMINEM

Not Afraid
17:33

POWFU, BEABADOOBEE

Death Bed (Coffee For Your Head)
17:30

MIKA

Yo Yo
Bekijk meer platen