Subsidies voor scholenbouw

Johan Van Bever
24 augustus 2020 - 11:21
Subsidies voor scholenbouw

Vlaanderen investeert 3 miljoen euro in 37 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weys laten weten.

Deze financiële steun via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs krijgen voor bouw- of verbouwingswerken.

De katholieke basisschool Hunnegem in Geraardsbergen kan met  747.000 euro een bestaand oud gebouw deels strippen en restaureren in samenwerking met Onroerend Erfgoed. Vrije Basisschool Grotenberge in Grotenberge realiseert met  315.000 euro een nieuwbouw. In Gent voert de Middelbare Steinerschool Vlaanderen met 279.000 euro extra bovenop een reeds eerder toegekende subsidie, afbraakwerken uit en plaatst het een nieuw klassenblok met 10 klaslokalen inclusief sanitair, atelierblok met 8 ateliers, open en overdekte speelplaats.

De vrije Basisschool Sint-Denijs Kalken krijgt van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) 102.025 euro subsidies voor stabiliteitswerken aan de dakstructuur en gevels van de lagere school. Er komt ook een extra nooduitgang en een klaslokaal wordt heringedeeld.

Laatst gespeeld op Accent

02:19
cover of JENNIFER LOPEZ, IGGY AZALEA with Booty

JENNIFER LOPEZ, IGGY AZALEA

Booty
02:16
cover of BRITNEY SPEARS with Toxic

BRITNEY SPEARS

Toxic
02:13
cover of JAMES ARTHUR with Just Us

JAMES ARTHUR

Just Us
02:09
cover of ED SHEERAN with 2step (Star.One Remix)

ED SHEERAN

2step (Star.One Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.