Suske en Wiske en de Verloren Van Eyck voorgesteld

Johan Van Bever
12 februari 2020 - 13:42
Suske en Wiske en de Verloren Van Eyck voorgesteld

In de Lakenhalle in Gent is het 351ste album van Suske en Wiske voorgesteld. Bovendien bestaat het stripduo nu precies 75 jaar. Het nieuwe album heet ‘De Verloren Van Eyck’ en dat past dan weer perfect in het feestjaar rond Van Eyck in Gent.

Suske en Wiske beleven een avontuur waarin Jan Van Eyck de hoofdrol speelt. Enkele bekende Gentenaars figureren in het verhaal. “Van Eyck is een ideaal en een waardevol onderwerp om iets mee te doen,” vertelden de scenaristen tijdens de voorstelling. “Er moest natuurlijk een verhaal bedacht worden. De diefstal van het Lam Gods lag te veel voor de hand, daarom werd een verhaal gezocht in een andere bezigheid van Van Eyck. Zo werd de befaamde schilder in opdracht van de Bourgondische Hertog Filips de Goede regelmatig op missie gestuurd naar het buitenland. Onderweg maakte hij tekeningen. De tekeningen die Van Eyck onderweg maakte, hadden een militaire reden en toonden hoe steden er uit zagen en hoe men die het beste kon benaderen. Van Eyck heeft dus wel wat James Bond-gehalte.

Suske en Wiske en de Verloren van Eyck is verkrijgbaar in de boekhandel maar ook in de Van Eyckshop, onder de Lakenhalle op het Sint-Baafsplein in Gent.

Laatst gespeeld op Accent

09:12
cover of NAS FEAT. LAURYN HILL with If I Ruled the World

NAS FEAT. LAURYN HILL

If I Ruled the World
09:09
cover of PAKITO with Living On Video

PAKITO

Living On Video
09:05
cover of MARIAH CAREY with Hero

MARIAH CAREY

Hero
09:01
cover of CULTURE BEAT with I Like You

CULTURE BEAT

I Like You
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.