Luister Live

Suske en Wiske en de Verloren Van Eyck voorgesteld

12 februari 2020 - 13:42

In de Lakenhalle in Gent is het 351ste album van Suske en Wiske voorgesteld. Bovendien bestaat het stripduo nu precies 75 jaar. Het nieuwe album heet ‘De Verloren Van Eyck’ en dat past dan weer perfect in het feestjaar rond Van Eyck in Gent.

Suske en Wiske beleven een avontuur waarin Jan Van Eyck de hoofdrol speelt. Enkele bekende Gentenaars figureren in het verhaal. “Van Eyck is een ideaal en een waardevol onderwerp om iets mee te doen,” vertelden de scenaristen tijdens de voorstelling. “Er moest natuurlijk een verhaal bedacht worden. De diefstal van het Lam Gods lag te veel voor de hand, daarom werd een verhaal gezocht in een andere bezigheid van Van Eyck. Zo werd de befaamde schilder in opdracht van de Bourgondische Hertog Filips de Goede regelmatig op missie gestuurd naar het buitenland. Onderweg maakte hij tekeningen. De tekeningen die Van Eyck onderweg maakte, hadden een militaire reden en toonden hoe steden er uit zagen en hoe men die het beste kon benaderen. Van Eyck heeft dus wel wat James Bond-gehalte.

Suske en Wiske en de Verloren van Eyck is verkrijgbaar in de boekhandel maar ook in de Van Eyckshop, onder de Lakenhalle op het Sint-Baafsplein in Gent.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Robert Palmer

Addicted To Love
18:08

Dua Lipa

Love again
18:03

Stevie Wonder

Do I Do
18:00

Contours

Do you love me
17:57

Soulsister

Facing love