SVK Zuid-Oost-Vlaanderen wil 1.000 woningen verhuren

30 januari 2020 - 18:58 | auteur: Johan Van Bever

Het Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen bestaat 20 jaar en heeft de nieuwe kantoren in de Lindestraat in Herzele geopend. De ambitie is om in 2025 1.000 huizen te verhuren. Vlaams Minister van Wonen Matthias Diependaele woonde de opening bij.

Mensen in nood kunnen bij het SVK terecht om betaalbaar en kwalitatief te huren. Verhuurders vinden bij het SVK omkadering en zekerheid. Hiermee vangt men twee vliegen in een klap. Enerzijds groeit de armoede en urgente woonnood in de regio en anderzijds ervaren verhuurders heel wat problemen. SVK zorgt voor structuur en bemiddeling. De organisatie is intussen gegroeid tot 21 medewerkers.

Onlangs nog maakte Vlaams Minister van Wonen Diependaele bijna 49 miljoen euro vrij om lokale besturen te steunen in hun woonbeleid. “De professionele aanpak van SVK Zuid-Oost-Vlaandren sluit mooi aan bij het woonbeleid dat we met Vlaanderen willen neerzetten,” zegt Diependaele. “In het Vlaams regeerakkoord staat dat tegen 2023 de SVK’s en de Sociale Huisvestingsmaatschappijen moeten fuseren. Zo willen we dat er in elke gemeente maar 1 sociale woonactor actief is”.

Het SVK Zuid-Oost-Vlaanderen wil de komende jaren nog meer inspelen op crisissituaties en de mensen die het echt dringend nodig hebben uit de nood helpen. 20 gemeenten zijn bij de organisatie aangesloten. www.svkzovl.be .

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BAZART

Denk Maar Niet Aan Morgen
16:29

YELLO

The Race
16:26

CAMILA CABELLO, ED SHEERAN

Bam Bam
16:21

HENRI PFR, MADISM, LONO

Bruises
16:18

TOM GRENNAN

Remind Me
Bekijk meer platen