SVK Zuid-Oost-Vlaanderen wil 1.000 woningen verhuren

Johan Van Bever
30 januari 2020 - 18:58
SVK Zuid-Oost-Vlaanderen wil 1.000 woningen verhuren

Het Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen bestaat 20 jaar en heeft de nieuwe kantoren in de Lindestraat in Herzele geopend. De ambitie is om in 2025 1.000 huizen te verhuren. Vlaams Minister van Wonen Matthias Diependaele woonde de opening bij.

Mensen in nood kunnen bij het SVK terecht om betaalbaar en kwalitatief te huren. Verhuurders vinden bij het SVK omkadering en zekerheid. Hiermee vangt men twee vliegen in een klap. Enerzijds groeit de armoede en urgente woonnood in de regio en anderzijds ervaren verhuurders heel wat problemen. SVK zorgt voor structuur en bemiddeling. De organisatie is intussen gegroeid tot 21 medewerkers.

Onlangs nog maakte Vlaams Minister van Wonen Diependaele bijna 49 miljoen euro vrij om lokale besturen te steunen in hun woonbeleid. “De professionele aanpak van SVK Zuid-Oost-Vlaandren sluit mooi aan bij het woonbeleid dat we met Vlaanderen willen neerzetten,” zegt Diependaele. “In het Vlaams regeerakkoord staat dat tegen 2023 de SVK’s en de Sociale Huisvestingsmaatschappijen moeten fuseren. Zo willen we dat er in elke gemeente maar 1 sociale woonactor actief is”.

Het SVK Zuid-Oost-Vlaanderen wil de komende jaren nog meer inspelen op crisissituaties en de mensen die het echt dringend nodig hebben uit de nood helpen. 20 gemeenten zijn bij de organisatie aangesloten. www.svkzovl.be .

Laatst gespeeld op Accent

09:26
cover of NELLY, KELLY ROWLAND with Dilemma

NELLY, KELLY ROWLAND

Dilemma
09:22
cover of GURU JOSH with Infinity (1990

GURU JOSH

Infinity (1990's: Time For The Guru)
09:17
cover of FUNKY GREEN DOGS with Fired Up!

FUNKY GREEN DOGS

Fired Up!
09:12
cover of NAS FEAT. LAURYN HILL with If I Ruled the World

NAS FEAT. LAURYN HILL

If I Ruled the World
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.