Taalunie Zomercursus Nederlands

Johan Van Bever
12 juni 2022 - 12:27
Taalunie Zomercursus Nederlands

De Taalunie en het Universitair Talencentrum (UCT) van de UGent slaan deze zomer opnieuw de handen in elkaar voor de 67ste editie van de Taalunie Zomercursus Nederlands.

Van 31 juli tot 12 augustus zwaaien de deuren van het UCT weer open voor meer dan 100 studenten Neerlandistiek uit alle uithoeken van de wereld: van Oekraïne en Zuid-Afrika tot Indonesië en Zuid-Korea. Na 2 online edities strijken de ambassadeurs van het Nederlands weer neer in het bruisende centrum van Gent, waar ze workshops volgen bij Vlaamse en Nederlandse docenten en externe sprekers.

Tijdens hun verblijf in Gent scherpen de studenten hun kennis van het Nederlands verder aan. Als ambassadeurs zullen ze de nauwe samenwerking tussen Nederlandstalige landen en de rest van de wereld bevorderen op zowel politiek, als sociaal en economisch vlak.

Dit jaar wil het UCT de beste recepten van de online edities combineren met de voordelen van een cursus ter plaatse. De cursus start al in het thuisland van de studenten met een digitaal voorbereidingstraject. Tijdens hun verblijf in Gent zullen de studenten zowel online als offline aan de slag gaan.

Als deel van hun traject worden de studenten op woensdag 10 augustus uitgenodigd bij lokale gastgezinnen voor een fijne babbel en een gezellig etentje. We zijn hiervoor nog op zoek naar gastgezinnen die hun deur willen openstellen voor een groepje van 2 à 3 studenten.

els.verschuere@ugent.be

Laatst gespeeld op Accent

13:50
cover of MK with Take My Chance

MK

Take My Chance
13:43
cover of BUTCH with Amelie

BUTCH

Amelie
13:40
cover of AFROMAN with Because I Got High

AFROMAN

Because I Got High
13:34
cover of Jonas Blue & Sam Feldt with Rest Of My Life

Jonas Blue & Sam Feldt

Rest Of My Life
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.