Taalunie Zomercursus Nederlands

Johan Van Bever
12 juni 2022 - 12:27
Taalunie Zomercursus Nederlands

De Taalunie en het Universitair Talencentrum (UCT) van de UGent slaan deze zomer opnieuw de handen in elkaar voor de 67ste editie van de Taalunie Zomercursus Nederlands.

Van 31 juli tot 12 augustus zwaaien de deuren van het UCT weer open voor meer dan 100 studenten Neerlandistiek uit alle uithoeken van de wereld: van Oekraïne en Zuid-Afrika tot Indonesië en Zuid-Korea. Na 2 online edities strijken de ambassadeurs van het Nederlands weer neer in het bruisende centrum van Gent, waar ze workshops volgen bij Vlaamse en Nederlandse docenten en externe sprekers.

Tijdens hun verblijf in Gent scherpen de studenten hun kennis van het Nederlands verder aan. Als ambassadeurs zullen ze de nauwe samenwerking tussen Nederlandstalige landen en de rest van de wereld bevorderen op zowel politiek, als sociaal en economisch vlak.

Dit jaar wil het UCT de beste recepten van de online edities combineren met de voordelen van een cursus ter plaatse. De cursus start al in het thuisland van de studenten met een digitaal voorbereidingstraject. Tijdens hun verblijf in Gent zullen de studenten zowel online als offline aan de slag gaan.

Als deel van hun traject worden de studenten op woensdag 10 augustus uitgenodigd bij lokale gastgezinnen voor een fijne babbel en een gezellig etentje. We zijn hiervoor nog op zoek naar gastgezinnen die hun deur willen openstellen voor een groepje van 2 à 3 studenten.

els.verschuere@ugent.be

Laatst gespeeld op Accent

00:43
cover of NIKOLAI with Ready To Flow

NIKOLAI

Ready To Flow
00:39
cover of DIAL M. FOR MOGUAI with Beatbox

DIAL M. FOR MOGUAI

Beatbox
00:36
cover of ABBA with Voulez Vous (Fabian Farell Remix)

ABBA

Voulez Vous (Fabian Farell Remix)
00:32
cover of JAM & SPOON with Right In The Night (Fall In Love With Music)

JAM & SPOON

Right In The Night (Fall In Love With Music)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.