Taalunie Zomercursus Nederlands

Gepost door Johan Van Bever op 12 juni 2022 - 12:27

De Taalunie en het Universitair Talencentrum (UCT) van de UGent slaan deze zomer opnieuw de handen in elkaar voor de 67ste editie van de Taalunie Zomercursus Nederlands.

Van 31 juli tot 12 augustus zwaaien de deuren van het UCT weer open voor meer dan 100 studenten Neerlandistiek uit alle uithoeken van de wereld: van Oekraïne en Zuid-Afrika tot Indonesië en Zuid-Korea. Na 2 online edities strijken de ambassadeurs van het Nederlands weer neer in het bruisende centrum van Gent, waar ze workshops volgen bij Vlaamse en Nederlandse docenten en externe sprekers.

Tijdens hun verblijf in Gent scherpen de studenten hun kennis van het Nederlands verder aan. Als ambassadeurs zullen ze de nauwe samenwerking tussen Nederlandstalige landen en de rest van de wereld bevorderen op zowel politiek, als sociaal en economisch vlak.

Dit jaar wil het UCT de beste recepten van de online edities combineren met de voordelen van een cursus ter plaatse. De cursus start al in het thuisland van de studenten met een digitaal voorbereidingstraject. Tijdens hun verblijf in Gent zullen de studenten zowel online als offline aan de slag gaan.

Als deel van hun traject worden de studenten op woensdag 10 augustus uitgenodigd bij lokale gastgezinnen voor een fijne babbel en een gezellig etentje. We zijn hiervoor nog op zoek naar gastgezinnen die hun deur willen openstellen voor een groepje van 2 à 3 studenten.

els.verschuere@ugent.be

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ARMANI & GHOST

Airport
22:15

JONAS SCHMIDT

Show Me Love (feat. Laura Klein & Torok)
22:11

ASCO

Fortuna
22:07

CID, WESTEND

Let Me Take You (Extended Mix)
22:04

MATTN & FUTURISTIC POLAR BEARS

Café Del Mar 2016 (Dimitri Vegas & Like Mike Vs Klaas Radio Mix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.