Te hoge recreatiedruk in Kalkense Meersen

Johan Van Bever
10 november 2020 - 14:01
Te hoge recreatiedruk in Kalkense Meersen

Natuurpunt Scheldeland slaat een noodkreet. De overmatige recreatiedruk in de Kalkense Meersen bedreigt het natuurgebied.

De lockdown zorgt voor een sterke toename van bezoekers aan het gebied, net zoals dat in de eerste golf ook al het geval was. Ook toen werd alarm geslagen want de Kalkense Meersen kan die toevloed niet aan. Natuurpunt benadrukt dat alle fietsers en wandelaars welkom blijven maar roept op tot het naleven van de basisregels bij een bezoek aan het beschermd natuurgebied.

De vereniging roept alle wandelaars en fietsers uitdrukkelijk op om altijd op de officiële wegen en wandelpaden te blijven, honden steeds aan de leiband te houden en de rust in het gebied te respecteren. Uiteraard is het ook niet toegelaten om afval achter te laten of zich in de weilanden te begeven.

Daarnaast vraagt de vereniging ook om de wagen zo veel mogelijk thuis te laten bij een bezoek aan het natuurgebied. Wie toch met de wagen komt, kan die parkeren in de bebouwde dorpskernen rondom het gebied.  Natuurpunt Scheldeland roept de betrokken gemeentebesturen en partners in het gebied ook op om spoedig een overleg op te starten om de toenemende verkeersdrukte en recreatie in het belangrijke natuurgebied te evalueren en waar nodig bij te sturen.

Laatst gespeeld op Accent

17:30
cover of DAVID BOWIE with Absolute Beginners

DAVID BOWIE

Absolute Beginners
17:27
cover of OLIVER TREE with Essence (feat. Super Computer)

OLIVER TREE

Essence (feat. Super Computer)
17:23
cover of U2 with Beautiful Day

U2

Beautiful Day
17:18
cover of GIBSON BROTHERS with Que Sera Mi Vida

GIBSON BROTHERS

Que Sera Mi Vida
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.