Te hoge recreatiedruk in Kalkense Meersen

10 november 2020 - 14:01 | auteur: Johan Van Bever

Natuurpunt Scheldeland slaat een noodkreet. De overmatige recreatiedruk in de Kalkense Meersen bedreigt het natuurgebied.

De lockdown zorgt voor een sterke toename van bezoekers aan het gebied, net zoals dat in de eerste golf ook al het geval was. Ook toen werd alarm geslagen want de Kalkense Meersen kan die toevloed niet aan. Natuurpunt benadrukt dat alle fietsers en wandelaars welkom blijven maar roept op tot het naleven van de basisregels bij een bezoek aan het beschermd natuurgebied.

De vereniging roept alle wandelaars en fietsers uitdrukkelijk op om altijd op de officiële wegen en wandelpaden te blijven, honden steeds aan de leiband te houden en de rust in het gebied te respecteren. Uiteraard is het ook niet toegelaten om afval achter te laten of zich in de weilanden te begeven.

Daarnaast vraagt de vereniging ook om de wagen zo veel mogelijk thuis te laten bij een bezoek aan het natuurgebied. Wie toch met de wagen komt, kan die parkeren in de bebouwde dorpskernen rondom het gebied.  Natuurpunt Scheldeland roept de betrokken gemeentebesturen en partners in het gebied ook op om spoedig een overleg op te starten om de toenemende verkeersdrukte en recreatie in het belangrijke natuurgebied te evalueren en waar nodig bij te sturen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

La Bionda

One for you, one for me
06:08

Björk

It's Oh So Quiet
06:04

Camila Cabello

Bam Bam (met Ed Sheeran)
06:00

Roy Orbison

I Drove All Night
05:57

Bomfunk MC's

Freestyler
Bekijk meer platen