Te weinig plaatsen voor minder mobielen op stationsparking

Johan Van Bever
31 mei 2022 - 15:55
Te weinig plaatsen voor minder mobielen op stationsparking

De stationsparking aan het station van Wetteren beschikt over te weinig voorbehouden parkeerplaatsen voor mindermobielen. Amper 3 op bijna 340 parkeerplaatsen. Voor Kamerlid Tomas Roggeman (N-VA) was dit het sein om de bevoegde minister over deze problematiek te ondervragen. Tientallen andere stationsparkings kennen dezelfde tekortkoming.


Volgens de Vlaamse regelgeving, die het aantal voorbehouden parkeerplaatsen regelt, moeten dit er minstens 20 zijn. De parking in beheer van de NMBS voldoet hier dus niet aan.


De minister geeft aan dat deze regelgeving enkel van toepassing is op parkings die (her)aangelegd zijn na 2009, de datum van de inwerktreding van het Vlaamse decreet. Op alle andere bestaande stationsparkings, zoals die in Wetteren wordt dus geen initiatief genomen. “Deze passieve houding zorgt allerminst voor toegankelijke stations,” zegt Roggeman.


“Een echt toegankelijk station begint op de parking,” zegt Sofie Wijmeersch, gemeenteraadslid voor N-VA. ““Het veranderen van een parkeerplaats tot een voorbehouden parkeerplaats voor mindermobiele personen vergt slechts een likje verf.

Laatst gespeeld op Accent

02:48
cover of BLACK EYED PEAS with Boom Boom Pow

BLACK EYED PEAS

Boom Boom Pow
02:45
cover of BEN HEMSLEY with Every Little Thing

BEN HEMSLEY

Every Little Thing
02:42
cover of MILK INC. with Imagination

MILK INC.

Imagination
02:39
cover of OLIVER TREE with Bounce

OLIVER TREE

Bounce
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.