Te weinig plaatsen voor minder mobielen op stationsparking

Gepost door Johan Van Bever op 31 mei 2022 - 15:55

De stationsparking aan het station van Wetteren beschikt over te weinig voorbehouden parkeerplaatsen voor mindermobielen. Amper 3 op bijna 340 parkeerplaatsen. Voor Kamerlid Tomas Roggeman (N-VA) was dit het sein om de bevoegde minister over deze problematiek te ondervragen. Tientallen andere stationsparkings kennen dezelfde tekortkoming.


Volgens de Vlaamse regelgeving, die het aantal voorbehouden parkeerplaatsen regelt, moeten dit er minstens 20 zijn. De parking in beheer van de NMBS voldoet hier dus niet aan.


De minister geeft aan dat deze regelgeving enkel van toepassing is op parkings die (her)aangelegd zijn na 2009, de datum van de inwerktreding van het Vlaamse decreet. Op alle andere bestaande stationsparkings, zoals die in Wetteren wordt dus geen initiatief genomen. “Deze passieve houding zorgt allerminst voor toegankelijke stations,” zegt Roggeman.


“Een echt toegankelijk station begint op de parking,” zegt Sofie Wijmeersch, gemeenteraadslid voor N-VA. ““Het veranderen van een parkeerplaats tot een voorbehouden parkeerplaats voor mindermobiele personen vergt slechts een likje verf.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DEBORAH DE LUCA

Hey Britney
00:03

PUBLIC ENERGY

Three O' Three
23:59

RICKY MARTIN

She Bangs
23:57

AVA MAX

Cold As Ice
23:54

DEEP ZONE

It's Gonna Be Alright
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.