Tekort aan openbare toiletten

Johan Van Bever
23 maart 2021 - 22:33
Tekort aan openbare toiletten

De gemeente Wetteren gaat bekijken of er meer toiletmogelijkheden zijn in het centrum van Wetteren. Dat gebeurt na een vraag van gemeenteraadslid Annelien Van Der Gucht.

Annelien van der Gucht is zelf horeca-uitbater en op momenten dat er take away wordt aangeboden, krijgt ze dikwijls vragen van mensen die dringend naar het toilet moeten. Horeca-uitbaters kunnen niet anders dan in overtreding gaan omdat er geen openbare toiletten beschikbaar zijn in het centrum van Wetteren. De toiletten van CC De Poort zijn wel opengesteld maar niet bewegwijzerd. Die worden dan ook nauwelijks gebruikt. Veel mensen weten niet dat de toiletten daar op de eerste verdieping liggen.

Schepen van Gebouwen en Patrimonium Katrien Claus vindt het een terechte vraag en wil voor het centrum van Wetteren de mogelijkheden bekijken. Het ontbreken van openbare toiletten is voor heel wat mensen een belemmerende factor om naar het winkelcentrum te komen. Anderzijds is het niet evident om in voldoende mogelijkheden te voorzien, rekening houdend met de geldende corona-voorschriften. De toiletten van het gemeentehuis en de bib zijn vrij te gebruiken tijdens de openingsuren. Dit aanbod kan duidelijker bekend gemaakt worden en er zal bekeken worden hoe die toiletten ook op zaterdag open kunnen.  Er wordt ook onderzocht waar er bijkomende voorzieningen haalbaar zijn.

Laatst gespeeld op Accent

05:29
cover of CAMILA CABELLO, DABABY with My Oh My

CAMILA CABELLO, DABABY

My Oh My
05:26
cover of SIGMA with Going Out To The Ravers

SIGMA

Going Out To The Ravers
05:23
cover of SUZAN & FREEK with Slapeloosheid

SUZAN & FREEK

Slapeloosheid
05:19
cover of BILLY JOEL with The River Of Dreams

BILLY JOEL

The River Of Dreams
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.