Tekort aan openbare toiletten

Johan Van Bever
23 maart 2021 - 22:33
Tekort aan openbare toiletten

De gemeente Wetteren gaat bekijken of er meer toiletmogelijkheden zijn in het centrum van Wetteren. Dat gebeurt na een vraag van gemeenteraadslid Annelien Van Der Gucht.

Annelien van der Gucht is zelf horeca-uitbater en op momenten dat er take away wordt aangeboden, krijgt ze dikwijls vragen van mensen die dringend naar het toilet moeten. Horeca-uitbaters kunnen niet anders dan in overtreding gaan omdat er geen openbare toiletten beschikbaar zijn in het centrum van Wetteren. De toiletten van CC De Poort zijn wel opengesteld maar niet bewegwijzerd. Die worden dan ook nauwelijks gebruikt. Veel mensen weten niet dat de toiletten daar op de eerste verdieping liggen.

Schepen van Gebouwen en Patrimonium Katrien Claus vindt het een terechte vraag en wil voor het centrum van Wetteren de mogelijkheden bekijken. Het ontbreken van openbare toiletten is voor heel wat mensen een belemmerende factor om naar het winkelcentrum te komen. Anderzijds is het niet evident om in voldoende mogelijkheden te voorzien, rekening houdend met de geldende corona-voorschriften. De toiletten van het gemeentehuis en de bib zijn vrij te gebruiken tijdens de openingsuren. Dit aanbod kan duidelijker bekend gemaakt worden en er zal bekeken worden hoe die toiletten ook op zaterdag open kunnen.  Er wordt ook onderzocht waar er bijkomende voorzieningen haalbaar zijn.

Laatst gespeeld op Accent

06:35
cover of KELIS with Caught Out There

KELIS

Caught Out There
06:33
cover of CAMILLE with Beter Zo

CAMILLE

Beter Zo
06:30
cover of RITON FEAT. CLEMENTINE DOUGLAS with Chale

RITON FEAT. CLEMENTINE DOUGLAS

Chale
06:28
cover of PORTUGAL. THE MAN with Feel It Still

PORTUGAL. THE MAN

Feel It Still
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.