Tentoonstelling Aquariana: “Tropische waterweelde met vissen uit het regenwoud tot beekjes achter de hoek”

Gepost door Fabian Tack op 12 mei 2018 - 17:33

Naar vissen kijken, de Vlaming houdt ervan. Toch is het houden van zo’n aquarium niet zo makkelijk als gedacht wordt. De koninklijke vereniging Aquarianen probeert haar leden kennis bij te brengen en het niveau op te krikken.  Om de vijf jaar organiseert de vereniging een gratis tentoonstelling en dit jaar kozen ze voor het thema ‘Tropische Waterweelde’ die nog loopt tot 14 mei onder leiding van voorzitter Jan Jacobs. En belangrijk: “Alle moeders worden morgen getrakteerd op Moederdag.” 

Na de jubileumeditie van 2013 in de Plantentuin in Gent, huist de tentoonstelling dit jaar voor de eerste keer in de tuinbouwschool van Melle. “In hartje Gent is het niet zo simpel meer om veel mensen te bereiken wegens de verkeersproblemen. Daarom kozen we voor de rand van Gent in Melle. Daarbij heeft de tuinbouwschool een prachtig domein met een mooi gebouw.”

Record

Oorspronkelijk wilden Aquarianen een kleinschaligere tentoonstelling bouwen. “We wilden het intiemer houden maar uiteindelijk is ze uitgegroeid tot dezelfde grootte van de vorige editie.” De bezoekers wisten voorgaande edities wel te smaken: “We mochten altijd meerdere duizend bezoekers verwelkomen en we hopen het record te breken dit jaar.”

Afrikaanse Slenks

De bezoeker mag zich aan een mooie opstelling verwachten. “We hebben zo’n vijftig vivaria, dat zijn bakken waar de vissen inzitten. Ze variëren van zeven tot duizend liter.” De vissen zijn ook tropisch getint. ” Ons thema is ‘Tropische Waterweelde’. Het is een ganse verzameling van over de hele wereld, al is zo’n tentoonstelling maar een fractie van wat er in natuurlijk water te vinden is. Het gaat van vissen uit het Regenwoud, tot de slenks op het Afrikaanse continent en vissen die je gewoon achter de hoek in een beekje kan vinden.” Al zijn ze niet allemaal zo aardig. “Er zitten vissen bij waar je niet zomaar je handen insteekt.” De vissen mogen dan uit het buitenland komen, de eigenaars zijn uit eigen land. “Merendeel van de vissen komen van onze leden of van zusterverenigingen, we zijn hen zeer dankbaar.”

Herbeluister het interview

De tentoonstelling loopt nog tot maandag 14 mei, inkom is gratis en het is te bezoeken van 10u tot 19u.

Meer info via de website

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

OSCAR AND THE WOLF

Warrior
03:25

CALVIN HARRIS , JUSTIN TIMBERLAKE , HALSEY & PHARRELL WILLIAMS

Stay With Me
03:22

IAN VAN DAHL

Reason
03:17

THE BLESSED MADONNA

Serotonin Moonbeams
03:13

EWAN MCVICAR

Tell Me Something Good
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.