Tentoonstelling over Ledeberg

Johan Van Bever
22 mei 2023 - 9:17
Tentoonstelling over Ledeberg

Op het STAMplein, een stukje museum dat gratis toegankelijk is, loopt een expo over Ledeberg. Bezoekers komen er alles te weten over de karaktervolle Gentse deelgemeente. De expo kadert in het erfgoedproject ‘De vierkante kilometer’, waarbij historica Tina De Gendt met enkele ‘herinneraars’ op zoek gaat naar Gentse verhalen.

Ledeberg is vol van verhalen over ajuinen en carnaval, maar er zijn ook minder bekende verhalen. In de nieuwe expo op het STAMplein komen bezoekers nog tot 10 maart 2024 alles te weten over de karaktervolle Gentse wijk. Over de verdwenen kiosk, over de vele oorlogsmonumenten en de opmerkelijke route van de Hundelgemsesteenweg. Maar ook over de bijzondere band met het Turkse dorpje Piribeyli, waar de roots ligt van zowat 500 Ledebergse gezinnen.

Wie nog meer te weten wil komen over Ledeberg, kan de wijk ook bezoeken met een nieuw wijkwandelplan in de hand. Dat is online te downloaden, en is ook beschikbaar in het STAM, bij Visit Gent op het Sint-Veerleplein en in de stadswinkel in het belfort. Het plan leidt wandelaars langs gekende, maar ook onontgonnen plekjes. Er is ook een gegidste wandelingen op maandag 29 mei. Inschrijven daarvoor kan hier.

Laatst gespeeld op Accent

12:02
cover of FAMKE LOUISE with Switch

FAMKE LOUISE

Switch
11:57
cover of NIGHTCRAWLERS with Don

NIGHTCRAWLERS

Don't Let the Feeling Go (feat. John Reid)
11:53
cover of KATE RYAN with The Promise You Made

KATE RYAN

The Promise You Made
11:50
cover of MELL & VINTAGE FUTURE & DUNCAN LAURENCE with Don

MELL & VINTAGE FUTURE & DUNCAN LAURENCE

Don't Want A Heart
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.