Tentoonstelling over Ledeberg

Johan Van Bever
22 mei 2023 - 9:17
Tentoonstelling over Ledeberg

Op het STAMplein, een stukje museum dat gratis toegankelijk is, loopt een expo over Ledeberg. Bezoekers komen er alles te weten over de karaktervolle Gentse deelgemeente. De expo kadert in het erfgoedproject ‘De vierkante kilometer’, waarbij historica Tina De Gendt met enkele ‘herinneraars’ op zoek gaat naar Gentse verhalen.

Ledeberg is vol van verhalen over ajuinen en carnaval, maar er zijn ook minder bekende verhalen. In de nieuwe expo op het STAMplein komen bezoekers nog tot 10 maart 2024 alles te weten over de karaktervolle Gentse wijk. Over de verdwenen kiosk, over de vele oorlogsmonumenten en de opmerkelijke route van de Hundelgemsesteenweg. Maar ook over de bijzondere band met het Turkse dorpje Piribeyli, waar de roots ligt van zowat 500 Ledebergse gezinnen.

Wie nog meer te weten wil komen over Ledeberg, kan de wijk ook bezoeken met een nieuw wijkwandelplan in de hand. Dat is online te downloaden, en is ook beschikbaar in het STAM, bij Visit Gent op het Sint-Veerleplein en in de stadswinkel in het belfort. Het plan leidt wandelaars langs gekende, maar ook onontgonnen plekjes. Er is ook een gegidste wandelingen op maandag 29 mei. Inschrijven daarvoor kan hier.

Laatst gespeeld op Accent

13:25
cover of POMMELIEN THIJS & KAAT THIJS with Kleine Tornado

POMMELIEN THIJS & KAAT THIJS

Kleine Tornado
13:23
cover of TOPIC & A7S with Out My Head

TOPIC & A7S

Out My Head
13:16
cover of RED HOT CHILI PEPPERS with Snow ((Hey Oh))

RED HOT CHILI PEPPERS

Snow ((Hey Oh))
13:12
cover of MILK INC. with Storm

MILK INC.

Storm
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.