Terreurdreiging op Flixbus

Johan Van Bever
13 januari 2024 - 0:12
Terreurdreiging op Flixbus


Drie mannen op een Flixbus werden gearresteerd in het kader van vermeende terreurdreiging.

De politie kreeg in de vroege ochtend van 11 januari een melding dat er op een Flixbus die onderweg was vanuit Rijsel naar Brussel verdachte personen aanwezig waren die mogelijks een aanslag zouden beramen.

De bus werd omgeleid naar de verkeerspost van de federale wegpolitie in Wetteren. Hierop werden de speciale eenheden alsook DOVO opgeroepen om een sweeping uit te voeren aan de buiten-en binnenkant van de bus.

Op de bus bevonden zich 46 personen die allemaal gecontroleerd werden, alsook hun bagage. De sweeping bleek uiteindelijk negatief, er werden geen wapens of explosieven aangetroffen. De dienst Slachtofferbejegening kwam ter plaatse om de passagiers op te vangen en te ondersteunen. De passagiers mochten intussen vertrekken naar hun initiële eindbestemming in Brussel.

Er werden drie passagiers uit de bus gearresteerd en uitgebreid verhoord door de federale gerechtelijke politie. Zij werden na verhoor weer vrij gelaten. Er is geen aanwijzing gevonden dat er sprake is van een terreurdreiging.

Vermoedelijk zal de getuige door een ongelukkige samenloop van omstandigheden de situatie verkeerd hebben ingeschat. Hij handelde waarschijnlijk uit goede bedoelingen en heeft zijn burgerplicht gedaan. Er is geen bewijs gevonden dat er effectief op enig moment een gevaar is geweest voor de openbare veiligheid. Desondanks blijft het steeds nuttig om verdachte situaties bij de politie te melden.

De politie en het parket nemen dergelijke meldingen steeds heel serieus en voeren grondig onderzoek om geen risico’s te nemen en niets aan het toeval over te laten.

Laatst gespeeld op Accent

02:27
cover of JESSY with Heartbeat

JESSY

Heartbeat
02:24
cover of IMAGINE DRAGONS with Thunder

IMAGINE DRAGONS

Thunder
02:21
cover of JAN LEYERS with Only your love will do

JAN LEYERS

Only your love will do
02:18
cover of JAXOMY, AGATINO ROMERO & RAFFAELLA CARRA with Pedro

JAXOMY, AGATINO ROMERO & RAFFAELLA CARRA

Pedro
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.