Testevent met Compact Disk Dummies

10 mei 2021 - 16:47 | auteur: Johan Van Bever

De Stad Gent, UZ Gent en The Arena Group organiseren met goedkeuring van de federale regering op zaterdag 15 mei 2021 een testevent. Tijdens een concert van Compact Disk Dummies voor 300 vrijwilligerswerkers in de Ghelamco Arena wordt bekeken hoe sneltesten op een vlotte en efficiƫnte manier ingezet kunnen worden.

Tijdens de test wordt onderzocht hoe concertgangers reageren als ze na een positieve test de locatie moeten verlaten.

Het gaat om een concert van Compact Disk Dummies op zaterdag 15 mei in de Ghelamco Arena voor 300 Gentse eerstelijnsvrijwilligers die uitgenodigd worden door Vrijwilligerspunt Gent. Zo wil de Stad de vrijwilligers meteen ook bedanken voor hun engagement het voorbije jaar.

Deelnemers komen aan in tijdsblokken zodat het nooit te druk wordt. Ze ondergaan een sneltest en moeten ook hun contactinformatie delen. Ze krijgen een vaste en genummerde zitplaats, moeten hun mondmasker ophouden en afstand bewaren. Het concert start om 18 uur en vindt plaats in de buitenlucht. Het event zal in totaal maximaal twee uur duren, inclusief aankomst, test, concert en vertrek.

Interessant is dat de deelnemers het resultaat van de sneltest niet moeten afwachten om naar hun vaste zitplaats te gaan. Bij een positief testresultaat wordt de deelnemer onmiddellijk per sms opgedragen om zich aan te melden aan een infopunt, waar het tracingtraject start. Zo kan de organisatie gemakkelijk controleren of positief geteste deelnemers ook effectief de locatie verlaten. De deelnemers worden ook na het concert verder opgevolgd.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DE NUIT, INNER VISIONS

All That Mattered
09:06

BLACK EYED PEAS

Hey Mama
09:04

Antoon

Hallo
09:01

GABRY PONTE, HENRI PFR

The Feeling
08:57

TOPIC & A7S

Kernkraft 400 (A Better Day)
Bekijk meer platen