Toegankelijk toerisme in Gent

Johan Van Bever
30 juni 2021 - 13:11
Toegankelijk toerisme in Gent

In samenwerking met Toerisme Vlaanderen heeft de Stad Gent een toeristische brochure uitgewerkt met alle informatie voor een toegankelijk bezoek aan historisch Gent. Er hoort ook een uitneembare kaart bij met een route met zo weinig mogelijk hindernissen.

De brochure ‘Gent, toegankelijk voor iedereen’ bundelt informatie over toegankelijke musea, bezienswaardigheden, cafés, restaurants en openbare toiletten. De lezer vindt ook informatie over toegankelijke vakantieverblijven, zorg, hulpmiddelen, vervoer en parkeren. De uitneembare kaart bij de brochure leidt bezoekers langs de bezienswaardigheden in het stadscentrum via een route met zo weinig mogelijk hindernissen.

Alle relevante plekken langs de route werden gescreend met behulp van ervaringsdeskundigen in een rolstoel of met een visuele beperking. Dat gebeurde in samenwerking met Vlaams Expertisecentrum Inter. De brochure is in het Nederlands en Engels verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor aan het Veerleplein, en is ook online beschikbaar via de websites van Visit Gent en Visit Flanders.

Laatst gespeeld op Accent

07:00
cover of FEN with Hero

FEN

Hero
06:58
cover of PAULINE with Uit Mijn Hoofd

PAULINE

Uit Mijn Hoofd
06:55
cover of CHRIS FEELDING with Wanna Know

CHRIS FEELDING

Wanna Know
06:51
cover of ADELE with Oh My God

ADELE

Oh My God
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.