Toegankelijk toerisme in Gent

Johan Van Bever
30 juni 2021 - 13:11
Toegankelijk toerisme in Gent

In samenwerking met Toerisme Vlaanderen heeft de Stad Gent een toeristische brochure uitgewerkt met alle informatie voor een toegankelijk bezoek aan historisch Gent. Er hoort ook een uitneembare kaart bij met een route met zo weinig mogelijk hindernissen.

De brochure ‘Gent, toegankelijk voor iedereen’ bundelt informatie over toegankelijke musea, bezienswaardigheden, cafés, restaurants en openbare toiletten. De lezer vindt ook informatie over toegankelijke vakantieverblijven, zorg, hulpmiddelen, vervoer en parkeren. De uitneembare kaart bij de brochure leidt bezoekers langs de bezienswaardigheden in het stadscentrum via een route met zo weinig mogelijk hindernissen.

Alle relevante plekken langs de route werden gescreend met behulp van ervaringsdeskundigen in een rolstoel of met een visuele beperking. Dat gebeurde in samenwerking met Vlaams Expertisecentrum Inter. De brochure is in het Nederlands en Engels verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor aan het Veerleplein, en is ook online beschikbaar via de websites van Visit Gent en Visit Flanders.

Laatst gespeeld op Accent

16:12
cover of MARNIK with Boyz in Paris (With Vinai)

MARNIK

Boyz in Paris (With Vinai)
16:08
cover of TOM GRENNAN with Remind Me

TOM GRENNAN

Remind Me
16:06
cover of FAMKE LOUISE with Switch

FAMKE LOUISE

Switch
16:00
cover of MICHAEL JACKSON with Remember The Time

MICHAEL JACKSON

Remember The Time
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.