Toegankelijk toerisme in Gent

30 juni 2021 - 13:11 | auteur: Johan Van Bever

In samenwerking met Toerisme Vlaanderen heeft de Stad Gent een toeristische brochure uitgewerkt met alle informatie voor een toegankelijk bezoek aan historisch Gent. Er hoort ook een uitneembare kaart bij met een route met zo weinig mogelijk hindernissen.

De brochure ‘Gent, toegankelijk voor iedereen’ bundelt informatie over toegankelijke musea, bezienswaardigheden, cafés, restaurants en openbare toiletten. De lezer vindt ook informatie over toegankelijke vakantieverblijven, zorg, hulpmiddelen, vervoer en parkeren. De uitneembare kaart bij de brochure leidt bezoekers langs de bezienswaardigheden in het stadscentrum via een route met zo weinig mogelijk hindernissen.

Alle relevante plekken langs de route werden gescreend met behulp van ervaringsdeskundigen in een rolstoel of met een visuele beperking. Dat gebeurde in samenwerking met Vlaams Expertisecentrum Inter. De brochure is in het Nederlands en Engels verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor aan het Veerleplein, en is ook online beschikbaar via de websites van Visit Gent en Visit Flanders.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

REGIONIEUWS
15:01

THE WEEKND

Can’t Feel My Face
14:58

METEJOOR, EMMA HEESTERS

Rendez-Vous
14:55

FMG

Boot
14:50

JAY-Z, ALICIA KEYS

Empire State Of Mind
Bekijk meer platen