Toegankelijke handelszaken in Oosterzele

Johan Van Bever
26 november 2023 - 9:34
Toegankelijke handelszaken in Oosterzele

Oosterzele en Dito slaan de handen ineen voor toegankelijke handelszaken.

Anno 2023 is het nog steeds voor (te veel) mensen met een mobiele beperking een uitdaging om te gaan winkelen of om uit eten te gaan. Om hier verandering in te brengen slaan lokaal bestuur Oosterzele, dienst Lokale Economie en Dito vzw de handen in elkaar om hieraan te remediëren en de toegankelijkheid van de Oosterzeelse handelszaken te optimaliseren. Dit resulteert in project ‘Toegankelijk Oosterzele’.

Met dit project krijgen horeca uitbaters of lokale handelaars de kans om hun zaak toegankelijker te maken. De gemeente Oosterzele voorziet in 2024 en 2025 een subsidiebedrag van 7.500 euro per jaar om de doelstelling te realiseren. Elke geselecteerde handelszaak kan rekenen op een tussenkomst van maximum 750 euro.

Op 1 december 2023 houden de vrijwilligers die het project mee ondersteunen en Ditomedewerkers een sensibiliserende actie in Oosterzele. Tijdens dit initiatief informeren ze de lokale handelaars en registreren bij interesse enkele opmetingen in functie van mogelijke toegankelijkheidsoplossingen. In de meeste gevallen kan met een eenvoudige oplossing de handelszaak toegankelijk(er) worden,  bijvoorbeeld door een bellend of hellend vlak te plaatsen.

Geïnteresseerde handelszaken kunnen zich alvast vrijblijvend aanmelden bij de dienst lokale economie via: economie@oosterzele.be of op 09 362 81 17.

Laatst gespeeld op Accent

06:39
cover of CASCADA with Ain

CASCADA

Ain't No Mountain High Enough
06:36
cover of STARTING ROCK FEAT. DIVA AVARI with Don

STARTING ROCK FEAT. DIVA AVARI

Don't Go
06:32
cover of ENRIQUE IGLESIAS, DESCEMER BUENO, ZION & LENNOX with Subeme La Radio

ENRIQUE IGLESIAS, DESCEMER BUENO, ZION & LENNOX

Subeme La Radio
06:29
cover of OMAH LAY with Holy Ghost

OMAH LAY

Holy Ghost
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.