Toegankelijke routes

Gepost door Johan Van Bever op 3 juli 2022 - 13:32

Toerisme Oost-Vlaanderen investeerde het laatste jaar sterk in toegankelijke routes voor mensen met een beperking. Het resultaat is de lancering van 11 toegankelijke routes langs tussenstops met aangepaste infrastructuur. Zo kunnen ook mensen met een beperking volwaardig en zorgeloos genieten van de mooiste plekjes in Oost-Vlaanderen.


Ongeveer 900.000 Vlamingen hebben een beperking en ook specifieke noden wanneer ze een uitstap maken, maar eigenlijk gaat het over veel meer mensen, want ook de partner, kinderen, of vrienden tellen mee. Mensen met een beperking reizen namelijk zelden alleen. “Voor heel wat mensen met specifieke noden is een uitstapje maken dan ook niet zo evident”, zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert. “Daarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor toegankelijke vrijetijdsbesteding, want ook voor mensen met een beperking is recreatie belangrijk.µ

Deze routes hebben brede paden die maximaal verhard zijn met een minimum aan drempels. Zo kunnen rolwagens en mensen die moeilijk te been zijn er makkelijk overheen. Ook gereserveerde parkeerplaatsen, drempelhulpen en aangepaste sanitaire voorzieningen in horeca en andere rustplekken maken het verschil. Om die reden zijn ook ouders met kleine kinderen gebaat bij toegankelijke routes. Ook bakfietsen, aanhangkarretjes en buggy’s genieten van de voordelen van toegankelijke fiets- en wandelroutes.


Een overzicht van de 11 toegankelijke fiets-, wandel- en autoroutes vind je op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen, via www.routen.be/toegankelijkheid.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

YELLOW CLAW & THE OPPOSITES

Thunder
23:37

ALUNA

Kiss It Better
23:33

Lucas & Steve

Rage (Extended Mix)
23:30

JOSH SAMUEL

Hrtbrkr
23:26

DARUDE

Feel The Beat
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.