Toegankelijke routes

Johan Van Bever
3 juli 2022 - 13:32
Toegankelijke routes

Toerisme Oost-Vlaanderen investeerde het laatste jaar sterk in toegankelijke routes voor mensen met een beperking. Het resultaat is de lancering van 11 toegankelijke routes langs tussenstops met aangepaste infrastructuur. Zo kunnen ook mensen met een beperking volwaardig en zorgeloos genieten van de mooiste plekjes in Oost-Vlaanderen.


Ongeveer 900.000 Vlamingen hebben een beperking en ook specifieke noden wanneer ze een uitstap maken, maar eigenlijk gaat het over veel meer mensen, want ook de partner, kinderen, of vrienden tellen mee. Mensen met een beperking reizen namelijk zelden alleen. “Voor heel wat mensen met specifieke noden is een uitstapje maken dan ook niet zo evident”, zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert. “Daarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor toegankelijke vrijetijdsbesteding, want ook voor mensen met een beperking is recreatie belangrijk.µ

Deze routes hebben brede paden die maximaal verhard zijn met een minimum aan drempels. Zo kunnen rolwagens en mensen die moeilijk te been zijn er makkelijk overheen. Ook gereserveerde parkeerplaatsen, drempelhulpen en aangepaste sanitaire voorzieningen in horeca en andere rustplekken maken het verschil. Om die reden zijn ook ouders met kleine kinderen gebaat bij toegankelijke routes. Ook bakfietsen, aanhangkarretjes en buggy’s genieten van de voordelen van toegankelijke fiets- en wandelroutes.


Een overzicht van de 11 toegankelijke fiets-, wandel- en autoroutes vind je op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen, via www.routen.be/toegankelijkheid.

Laatst gespeeld op Accent

02:12
cover of CALVIN HARRIS with Feel So Close

CALVIN HARRIS

Feel So Close
02:10
cover of SWITCH DISCO, R3HAB & SAM FELDT with SLEEP TONIGHT (THIS IS THE LIFE)

SWITCH DISCO, R3HAB & SAM FELDT

SLEEP TONIGHT (THIS IS THE LIFE)
02:05
cover of OUTHERE BROTHERS with Don

OUTHERE BROTHERS

Don't Stop (Wiggle Wiggle)
02:03
cover of JONAS BLUE with Weekends (anton Powers Mix)

JONAS BLUE

Weekends (anton Powers Mix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.