Toegankelijke routes

3 juli 2022 - 13:32 | auteur: Johan Van Bever

Toerisme Oost-Vlaanderen investeerde het laatste jaar sterk in toegankelijke routes voor mensen met een beperking. Het resultaat is de lancering van 11 toegankelijke routes langs tussenstops met aangepaste infrastructuur. Zo kunnen ook mensen met een beperking volwaardig en zorgeloos genieten van de mooiste plekjes in Oost-Vlaanderen.


Ongeveer 900.000 Vlamingen hebben een beperking en ook specifieke noden wanneer ze een uitstap maken, maar eigenlijk gaat het over veel meer mensen, want ook de partner, kinderen, of vrienden tellen mee. Mensen met een beperking reizen namelijk zelden alleen. “Voor heel wat mensen met specifieke noden is een uitstapje maken dan ook niet zo evident”, zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert. “Daarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor toegankelijke vrijetijdsbesteding, want ook voor mensen met een beperking is recreatie belangrijk.µ

Deze routes hebben brede paden die maximaal verhard zijn met een minimum aan drempels. Zo kunnen rolwagens en mensen die moeilijk te been zijn er makkelijk overheen. Ook gereserveerde parkeerplaatsen, drempelhulpen en aangepaste sanitaire voorzieningen in horeca en andere rustplekken maken het verschil. Om die reden zijn ook ouders met kleine kinderen gebaat bij toegankelijke routes. Ook bakfietsen, aanhangkarretjes en buggy’s genieten van de voordelen van toegankelijke fiets- en wandelroutes.


Een overzicht van de 11 toegankelijke fiets-, wandel- en autoroutes vind je op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen, via www.routen.be/toegankelijkheid.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MAROON 5

Makes Me Wonder
05:20

GABRY PONTE, LUM!X

Thunder
05:16

ANGÈLE

Bruxelles Je T’aime
05:13

TOM GRENNAN

Remind Me
05:09

ELVIS VS JXL

A Little Less Conversation
Bekijk meer platen