Toegankelijke routes

Johan Van Bever
3 juli 2022 - 13:32
Toegankelijke routes

Toerisme Oost-Vlaanderen investeerde het laatste jaar sterk in toegankelijke routes voor mensen met een beperking. Het resultaat is de lancering van 11 toegankelijke routes langs tussenstops met aangepaste infrastructuur. Zo kunnen ook mensen met een beperking volwaardig en zorgeloos genieten van de mooiste plekjes in Oost-Vlaanderen.


Ongeveer 900.000 Vlamingen hebben een beperking en ook specifieke noden wanneer ze een uitstap maken, maar eigenlijk gaat het over veel meer mensen, want ook de partner, kinderen, of vrienden tellen mee. Mensen met een beperking reizen namelijk zelden alleen. “Voor heel wat mensen met specifieke noden is een uitstapje maken dan ook niet zo evident”, zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert. “Daarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor toegankelijke vrijetijdsbesteding, want ook voor mensen met een beperking is recreatie belangrijk.µ

Deze routes hebben brede paden die maximaal verhard zijn met een minimum aan drempels. Zo kunnen rolwagens en mensen die moeilijk te been zijn er makkelijk overheen. Ook gereserveerde parkeerplaatsen, drempelhulpen en aangepaste sanitaire voorzieningen in horeca en andere rustplekken maken het verschil. Om die reden zijn ook ouders met kleine kinderen gebaat bij toegankelijke routes. Ook bakfietsen, aanhangkarretjes en buggy’s genieten van de voordelen van toegankelijke fiets- en wandelroutes.


Een overzicht van de 11 toegankelijke fiets-, wandel- en autoroutes vind je op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen, via www.routen.be/toegankelijkheid.

Laatst gespeeld op Accent

02:15
cover of MADONNA with Jump

MADONNA

Jump
02:13
cover of R3HAB, INNA, SASH! with Rock My Body

R3HAB, INNA, SASH!

Rock My Body
02:08
cover of WILL.I.AM, JUSTIN BIEBER with #ThatPower

WILL.I.AM, JUSTIN BIEBER

#ThatPower
02:04
cover of HARRY ROMERO X LEO WOOD with Fool For Love (Chris Lake Edit)

HARRY ROMERO X LEO WOOD

Fool For Love (Chris Lake Edit)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.