Toneelgroep Parazar met ‘Stukgespeeld’ op de planken: “Een mysterieus spannend drama”

13 maart 2018 - 11:01 | auteur: Fabian Tack

Parazar is stilaan een vaste waarde in de toneelwereld. Actrice Lauren Van Hoecke en nieuwkomer Lucas Van Damme kwamen ons warm maken voor hun nieuwe productie: ‘Stukgespeeld’ geregisseerd door Mirjam van Lith gebaseerd op een scenario van Ruud Wessels. “Geen thriller dit jaar, wel een spannend drama.”

‘Stukgespeeld’ draagt alvast een mysterieuze titel, eentje die niet veel verklapt over de productie. “Het gaat over jongeren die in een kraakpand leven en een jongen, Matthijs overlijdt in verdachte omstandigheden. Zijn tweelingbroer en Matthijs’ vriendin duiken op om uit te zoeken wat er gebeurd is,” vertelt Lucas. “Ik speel de tweelingbroer Tim maar ook af en toe Matthijs. Het was dus niet altijd makkelijk om twee rollen te vertolken maar met de nodige attributen lukt het wel.” En Lauren kreeg de rol van Julia. “Ik speel het liefje van Mattijs.  Ik ben niet zo prominent aanwezig in het stuk maar mocht wel een leuk proces doormaken. Eerst heb je het verliefde, dan het verdriet,…  Er komen veel emoties aan bod. Ik heb zoals altijd wel wat tijd nodig gehad om er in te komen. Vooral omdat ik verliefd moest spelen met Lucas die nieuw is in de vereniging dus dat was even wennen.”

Nieuwkomers

De toneelgroep verwelkomde heel wat nieuwkomers dit jaar. ” We zijn zeer blij met ons nieuw volk,” zegt Lauren.  “Ik kende al een paar mensen bij Parazar en ze hadden nood aan mannen dus vond ik het wel leuk om bij zo’n jonge groep te komen,” vertelt Lucas.

Regie

De keuze voor regisseur was dit jaar geen moeilijke keuze: “We kenden Myriam al een tijdje, ze had al eens een stuk voor ons geregisseerd en dat was toen een fijne samenwerking dus wilden we nog wel eens met haar werken. In de zomer lezen we verschillende stukken en dan kijken we of het past bij onze spelersgroep.”

Stukgespeeld op :

vrijdag 16 maart 2018, om 20:15
zaterdag 17 maart 2018, om 20:15
vrijdag 23 maart 2018, om 20:15
zaterdag 24 maart 2018, om 20:15

Herbeluister het interview

Tickets en informatie via de website en Facebook

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MAJESTIC, BONEY M.

Rasputin
17:55

JACK WINS

Live For Tonight
17:50

BLACK BOX

Fantasy
17:45

AEROSMITH

I Don't Want To Miss A Thing
17:41

MEROL

Gemengde Signalen
Bekijk meer platen