Toneelgroep Parazar met ‘Stukgespeeld’ op de planken: “Een mysterieus spannend drama”

Fabian Tack
13 maart 2018 - 11:01
Toneelgroep Parazar met ‘Stukgespeeld’ op de planken: “Een mysterieus spannend drama”

Parazar is stilaan een vaste waarde in de toneelwereld. Actrice Lauren Van Hoecke en nieuwkomer Lucas Van Damme kwamen ons warm maken voor hun nieuwe productie: ‘Stukgespeeld’ geregisseerd door Mirjam van Lith gebaseerd op een scenario van Ruud Wessels. “Geen thriller dit jaar, wel een spannend drama.”

‘Stukgespeeld’ draagt alvast een mysterieuze titel, eentje die niet veel verklapt over de productie. “Het gaat over jongeren die in een kraakpand leven en een jongen, Matthijs overlijdt in verdachte omstandigheden. Zijn tweelingbroer en Matthijs’ vriendin duiken op om uit te zoeken wat er gebeurd is,” vertelt Lucas. “Ik speel de tweelingbroer Tim maar ook af en toe Matthijs. Het was dus niet altijd makkelijk om twee rollen te vertolken maar met de nodige attributen lukt het wel.” En Lauren kreeg de rol van Julia. “Ik speel het liefje van Mattijs.  Ik ben niet zo prominent aanwezig in het stuk maar mocht wel een leuk proces doormaken. Eerst heb je het verliefde, dan het verdriet,…  Er komen veel emoties aan bod. Ik heb zoals altijd wel wat tijd nodig gehad om er in te komen. Vooral omdat ik verliefd moest spelen met Lucas die nieuw is in de vereniging dus dat was even wennen.”

Nieuwkomers

De toneelgroep verwelkomde heel wat nieuwkomers dit jaar. ” We zijn zeer blij met ons nieuw volk,” zegt Lauren.  “Ik kende al een paar mensen bij Parazar en ze hadden nood aan mannen dus vond ik het wel leuk om bij zo’n jonge groep te komen,” vertelt Lucas.

Regie

De keuze voor regisseur was dit jaar geen moeilijke keuze: “We kenden Myriam al een tijdje, ze had al eens een stuk voor ons geregisseerd en dat was toen een fijne samenwerking dus wilden we nog wel eens met haar werken. In de zomer lezen we verschillende stukken en dan kijken we of het past bij onze spelersgroep.”

Stukgespeeld op :

vrijdag 16 maart 2018, om 20:15
zaterdag 17 maart 2018, om 20:15
vrijdag 23 maart 2018, om 20:15
zaterdag 24 maart 2018, om 20:15

Herbeluister het interview

Tickets en informatie via de website en Facebook

 

Laatst gespeeld op Accent

11:16
cover of BENSON BOONE with Slow It Down

BENSON BOONE

Slow It Down
11:13
cover of DOUBLE YOU with Please Don

DOUBLE YOU

Please Don't Go
11:10
cover of ALOK, TAZI, SAMUELE SARTINI, AMANDA WILSON & YORK with Seek Love (On The Beach)

ALOK, TAZI, SAMUELE SARTINI, AMANDA WILSON & YORK

Seek Love (On The Beach)
11:07
cover of STROMAE with Papaoutai

STROMAE

Papaoutai
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.