Toneelvereniging Vrank en Vrij heeft een nieuwe toneelproductie klaar: “Het komt van een oud stuk van Robert Thomas, ‘Eight Women’.”

Fabian Tack
7 april 2019 - 16:34
Toneelvereniging Vrank en Vrij heeft een nieuwe toneelproductie klaar: “Het komt van een oud stuk van Robert Thomas, ‘Eight Women’.”

Tom Schockaert en Geertrui Van Renterghem kwamen afgelopen zaterdag vertellen over het nieuwe toneelstuk van hun gezelschap. ‘Acht vrouwen’, een komische thriller die geregisseerd wordt door Johnny De Meyer. “Acht vrouwen die samen in een huis vastzitten, daar krijg je sowieso vuurwerk van.”

“Het gaat over acht vrouwen die door bepaalde omstandigheden van de buitenwereld afgesloten worden”, begint Tom. “Ze komen in hetzelfde huis vast te zitten en moeten daar voor een bepaalde periode verblijven. De vrouwen hadden daarvoor allemaal al een bepaalde relatie met elkaar en er waren al enkele onderhuidse spanningen, dus gegarandeerd komen ze met elkaar in conflict. Dit is het vertrekpunt van het stuk. Opeens gebeurt er dan een moord, en slecht 1 van die vrouwen kan de dader zijn. Het hele verhaal is uitermate spannend.”

‘Eight women’ is al meerdere keren verfilmd en er zijn verschillende parodieën van gemaakt, maar de regisseur is er toch in geslaagd het stuk een nieuwe draai te geven. “Voor de acteurs is het een heel uitdagend stuk”, vertelt Geertrui. “Alle acteurs zijn bijna constant op het toneel, waardoor ze hun tekst niet even snel kunt herhalen tijdens een tussenscène. Het is heel inspannend en er is veel concentratie nodig. De cast bestaat uit jonge en oudere vrouwen, elk met een eigen typerend karakter. Dat geeft alles een extra touch.”

Tom: “In het origineel speelt het verhaal zich af in een chic landhuis waar de tijd is blijven stilstaan. In het toneel is er een eigen interpretatie aan gegeven en is alles veel abstracter gemaakt. We mogen niet vertellen hoe het eruitziet, maar er is veel tijd ingekropen en het ziet er fantastisch uit.” “Het was ook handig dat het decor al klaar was tijdens de repetities”, gaat Geertrui verder. “Het is veel gemakkelijker om te oefenen als je kan zien hoe de voorstelling er zal uitzien, een decor is een enorme hulp bij het repeteren.”

‘Acht vrouwen’ ging op 5 april in premiere en speelde ook dit weekend. De tickets gingen razendsnel de deur uit en het weekend was zelfs al uitverkocht. 11, 12 en 13 april zijn er nog voorstellingen, maar wie tickets wil kopen zal snel moeten zijn. Tickets zijn beschikbaar via www.vrankenvrij.be of via het nummer dat op de website te vinden is.

Vrank en Vrij heeft ook al een volgende productie gepland. “Een tragicomedy die zich afspeelt in één van de typische Vlaamse cités. Aan elke kant van deze cité wonen zeven mensen die elkaar niet kunnen uitstaan, en op een bepaald moment roept iemand zich uit tot de baas van deze wijk. Het gaat over verenging, maar het is in een komisch kleedje gestopt.” Deze productie gaat vanaf december in premiere.

Herbeluister hier het volledige interview:

Tekst – Maarten Bockstaele

Laatst gespeeld op Accent

20:01
cover of MIXSESSIONS with CEEPEE with DANCE FEVER

MIXSESSIONS with CEEPEE

DANCE FEVER
19:58
cover of KAY CEE with Love Stimulation

KAY CEE

Love Stimulation
19:51
cover of EYNKA with First Light

EYNKA

First Light
19:48
cover of MARSHMELLO & KANE BROWN with Miles On It

MARSHMELLO & KANE BROWN

Miles On It
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.